– Nå handler alt om hvordan Harry slår tilbake

Harry Maguire hadde en skuffende 2021/22-sesong, og har fått mye tyn fra fansen.

− Noe av kritikken rettet mot Maguire var i overkant, men slik er fotballen nå til dags. Folk går inn på sosiale medier, de begynner å angripe spillere, og momentum bygger seg opp bak den kritikken, og Harry har vært et offer for det, sier tidligere United-forsvarer Wes Brown til Sunday World.

– Han har blitt buet på av England-fans, og avskrevet av United-supportere på Twitter, og det hele virker ganske strengt, mener Brown som likevel gir uttrykk for at han forstår kritikken.

– Jeg forstår at supportere er skuffet, vi var alle det etter det vi så forrige sesong, og da er det uunngåelig at folk vil velge seg ut bestemte spillere og skylde på dem. Maguire har vært på toppen av den lista, og jeg forstår det. Han er kapteinen, og han har ikke spilt godt, sier Brown, som også sier at forventningene i United er større i United i de fleste andre klubber, og at mange av spillerne ikke levde opp til det forrige sesong.

Manchester City v Manchester United - Premier League
SKUFFET: Maguire hadde en overraskende svak 2021/22-sesong.

Situasjonen var ganske annerledes for et år siden. Maguire leverte et godt mesterskap med landslaget, og i sesongen før fremstod United-forsvaret langt bedre før Maguire-skaden mot slutten av sesongen.

Nå håper Brown å få se mer av den Maguire-utgaven enn den vi fikk forrige sesong.

– Vi vet at Harry er en god forsvarsspiller. Under EM forrige sommer var han en av de beste spillerne i turneringen, og det var ikke lenge siden.

– Det var perioder i min karriere hvor jeg spilte dårlig, og det er ingen steder å gjemme seg når en er i en klubb som er så stor som United. Nå handler alt om hvordan Harry slår tilbake fra den situasjonen han er i, og jeg er sikker på at Ten Hag vil ha ham på laget sitt om den Maguire-utgaven fra 12 måneder siden gjenoppstår.

Brown var uansett ikke ukritisk til Maguire, og ga blant annet uttrykk for at United manglet ledere forrige sesong.

– Om United hadde noen som Roy Keane som hevet standardene i garderoben nå, så kanskje spillerne ville respondert fordi det er mye talent i den klubben. Problemet er at innstillingen ikke var riktig, og mentaliteten til spillerne var helt feil. Det er det Ten Hag må fikse neste sesong.

England v Germany - UEFA Euro 2020: Round of 16
VAR GOD I EM: Harry Maguire.