Nå blir opprykk enda viktigere for United

En av Englands ledende banker

Casey Stoneys jenter holder stø kurs mot opprykk til Women’s Super League (WSL).

Kun en solid formsvikt på tampen av sesongen vil spolere det store målet om å ta steget opp i kvinnenes øverste divisjon.

Tabell kvinnenes Championship

Nå viser det seg at opprykk vil bli ekstra viktig for Uniteds ambisiøse kvinnelag.

Tidenes avtale

Finanskonsernet Barclays og WSL inngikk nylig en sponsorkontrakt som er historiens største i England innen kvinneidrett.

Casey Stoney til United-Supporteren: Vi skal bryte barrierer

I en avtale som vil strekke seg fra og med i høst og tre år frem i tid, vil Barclays være hovedsponsor for WSL og sponsorkontrakten er verdt mer enn 100 millioner norske kroner.

STYRER MOT OPPRYKK: Casey Stoney og Uniteds kvinnelag nærmer seg opprykk til WSL. Før jubelen kan slippes løs venter to tøffe bortekamper i London mot Charlton og Tottenham.

 

WSL er allerede den eneste helprofesjonelle ligaen i Europa, men også i Championship, divisjonen under WSL (der United spiller), er det helprofesjonelle lag, deriblant United. 

For første gang vil klubbene i WSL neste sesong få utbetalt pengepremier for sin deltakelse i kvinnenes øverste divisjon i England, trolig basert etter ligaplassering, selv om dette ikke er endelig avgjort av FA.

To tøffe bortekamper

De to øverste lagene i Championship rykker i utgangspunktet opp til WSL etter denne sesongen.

United og Tottenham ligger best an og de to eneste lagene som kan stikke kjepper i hjulene for duoen er Durham og Charlton som begge ligger fem poeng bak United og har én kamp mer spilt enn United.

NØKKELKAMPER: United kan i praksis sikre opprykket de neste ti dagene når Charlton og Tottenham står for tur.

Nettopp Charlton i London er Uniteds motstander kommende søndag, før Tottenham venter uken etter.

Om United unngår tap i noen av disse kampene er opprykket høyst trolig i boks ettersom United avslutter sesongen med fire kamper mot bunnlagene som Stoneys jenter har knust tidligere denne sesongen.