SISTE

Sjokkerte ligamesteren i thriller-avslutning

Manchester United filleristet Chelsea i én omgang. Så våknet toppscorer Sam Kerr.

Manchester United kom til London med ambisjoner om å ødelegge den planlagte festen på Kingsmeadow – og kanskje til og med et mirakel i form av en Champions League-billett.

Martha Thomas og Ella Toone satte en støkk i Chelsea-fansen med tidlig 2-1-ledelse, men i en verdig andreomgang halte toppscorer Sam Kerr ligatittelen i land for Chelsea med en 4-2-seier.

Mens Chelsea var nødt til å slå United for å sikre ligatittelen så lenge Arsenal gjorde jobben mot West Ham (2-0-seier), håpet bortefansen i London på hjelp fra Reading.

Det skjedde ikke. Manchester City tok som ventet en oppskriftsmessig seier (4-0), og ville tatt den siste plassen som gir Champions League uansett resultat på Kingsmeadow.

Marc Skinner leder dermed laget til en fjerdeplass i 2021/22-sesongen. Samme plassering som i Casey Stoneys siste sesong, men med fem poeng mindre.

Chelsea Women v Manchester United Women - Barclays FA Women's Super League
1-0: Martha Thomas sendte United i ledelsen med et hodestøt.

Sjokkerte ligalederen

Etter de første 45 minuttene var det imidlertid Manchester United som var best i London.

Å tukte ligalederen er ingen enkel oppgave, da Chelseas forrige hjemmetap i WSL fant sted for 15 måneder siden. Chelsea hadde vunnet samtlige fire WSL-oppgjør mot United, inkludert 6-1-seieren i Manchester tidligere denne sesongen.

Men søndag virket laget til Emma Hayes preget av anledningen.

Bare et snaut kvarter var spilt da Thomas ga hjemmefansen første støkk. Frisparket til Katie Zelem ble stusset i nettet, og United fikk åpningen de hadde drømt om.

Men bare fem minutter senere slo Chelsea tilbake. Erin Cuthbert banket ballen i mål da et innlegg ble stusset inn foran mål.

Det skulle gi Chelsea-trener Hayes arbeidsro. I stedet sørget Skinner for mer mageknip for de blå.

Også denne gangen brukte United-spillerne luftrommet. Et langt innlegg fra Leah Galton falt ned til Toone på bakre stolpe. Volleyskuddet gikk via et Chelsea-bein og i nettet til 2-1.

På sidelinjen holdt nok Skinner seg oppdatert på hvordan Manchester City klarte seg mot Reading. Med 2-0 til de lyseblå etter førsteomgang var nok konklusjonen i bortegarderoben at Reading-mirakelet de trengte ikke ville finne sted.

2-1: Ella Toone scoret Uniteds andre mål i førsteomgang.

Mesterlig snuoperasjon

Men det var nok heller pausepraten til Hayes enn Citys ledelse som snudde kampen på hodet.

Det var nemlig et helt annet Chelsea-lag som kom på banen til andreomgangen.

Bare halvannet minutt var spilt da WSL-toppscorer Kerr ordnet utligning med et kremmerhus fra langt hold.

Fem minutter senere var snuoperasjonen et faktum takket være skandinavisk samarbeid. På pasning fra Pernille Harder kunne Guro Reiten gjøre 3-2 fra kort hold.

TOPPSCORER: Sam Kerr ble kampens store spiller med to scoringer fra langt hold.

Med det gikk luften ut av United-ballongen, mens et Chelsea-lag med nyvunnen selvtillit visste at de ville bli ligamester uten flere baklengsmål.

Etter en drøy time viste Kerr igjen hvorfor hun er ligaens toppscorer, med en smart og mesterlig avslutning fra langt hold. United rotet det til på egen banehalvdel, og med to-tre berøringer sendte Kerr ballen i en bue over Mary Earps fra langt hold.

Fire norske spillere var involvert i oppgjøret. Maria Thorisdottir spilte hele kampen mot gamleklubben og Guro Reiten. Vilde Bø Risa kom inn fra benken for United, mens Maren Mjelde var ubenyttet reserve.

Chelsea 4-2 Manchester United

FA Women’s Super League
Kingsmeadow

Mål: 0-1 Martha Thomas (13), 1-1 Erin Cuthbert (18), 1-2 Ella Toone (25), 2-2 Sam Kerr (46), 3-2 Guro Reiten (51), 4-2 Kerr (66).

Manchester United: Mary Earps – Ona Batlle, Hayley Ladd, Maria Thorisdottir, Hannah Blundell – Jackie Groenen (Signe Bruun 82), Katie Zelem – Martha Thomas (Vilde Bø Risa 76), Ella Toone, Leah Galton (Kirsty Hanson 65) – Alessia Russo.

1: Kampen er i gang!

6: Dagens første mulighet går til United! Et hjørnespark skaper bekymring for Chelsea, men verken Russo eller noen av de andre får avsluttet skikkelig.

11: Gult kort til Ladd. Stopper en Chelsea-kontring.

13: 1-0! Martha Thomas! United utnytter momentum! Frisparket til Zelem er godt slått, Thomas når høyest og header United i ledelsen!

15: Ingen tvil om hvem som har vært best i åpningskvarteret. Chelsea virker nervøse. I de andre kampene er det fortsatt 0-0.

18: 1-1! Chelsea kvitterer umiddelbart. Et innkast stusses inn foran mål, der Cuthbert banker ballen i mål.

23: Thorisdottir med et akrobatisk forsøk mot gamleklubben. Volleyskuddet blokkeres til hjørnespark.

25: 2-1! Ella Toone! United tar tilbake ledelsen, og det er det ingenting å si på! Et langt Galton-innlegg ender opp hos Toone på bakre stolpe. Via et Chelsea-bein går ballen i mål!

37: Chelsea har hatt to forsøk på gjennomspill. Det første stoppes av Thorisdottir. Det andre går inn til Earps.

38: Manchester City har tatt ledelsen mot Reading og har dermed to poengs forsprang på United igjen.

45+1: 2-0 til Manchester City. Nå skal det mye til for at det blir tredjeplass på United.

PAUSE

47: 2-2! Akkurat den starten på omgangen Chelsea trengte. Bare ett minutt tar det før Kerr smeller en volley høyt i mål.

49: 2-3! Aj, aj, aj. Et nytt Chelsea-lag som har kommet på banen. Guro Reiten får ballen foran mål og gjør ingen feil.

56: Nesten United-scoring! Et innlegg fra høyre treffer krysstanga. Keeper ikke kontroll på den.

65: BYTTE: Kirsty Hanson inn for Leath Galton, som vrir seg i smerte på sidelinjen.

66: 4-2! Kerr gjør sitt andre fra langt hold. United rører det til når de skal spille seg fram. Avslutningen til Kerr er en ligatittel verdig. Én hånd på trofeet nå, Chelsea.

74: Nå handler alt om Chelsea her, men Zelem med et sjeldent skuddforsøk fra langt hold.

76: BYTTE: Vilde Bø Risa inn for Martha Thomas.

82: BYTTE: Signe Bruun inn for Jackie Groenen.