MUST vil ha kutt i billettprisene

Manchester United Supporters Trust (MUST) utfordrer Glazer-familen til å sette ned billettprisene på Old Trafford foran 2012/13-sesongen.

I sin begrunnelse peker supporterorganisasjonen på det faktum at de amerikanske eierne bruker mindre penger på spillerforsterkninger enn konkurrentene – til tross for store økninger i billettprisene i de første årene etter overtakelsen i 2005, og det faktum at klubbens inntekter har økt formidabelt.

I en uttalelse fra MUST heter det følgende:

«Glazer-familien er ansvarlig for at mer enn £500 millioner har strømmet ut av Manchester United i gebyrer, avgifter og andre utbetalinger knyttet til deres fiendtlige overtakelse av klubben vår. Samtidig har klubben siden 2006 faktisk brukt mindre i nettoutbetalte overgangsbeløp. Det gjelder ikke bare i forhold til våre største rivaler i Europa og i Premier League (City, Chelsea, Liverpool, Tottenham) – men også i forhold til Aston Villa, Sunderland og Stoke.

«Men det er verre enn som så. Som rapportert i The Guardian i januar i år – har United i de siste tre årene utrolig nok betalt ut mindre i netto overgangsbeløp enn Hull City, Blackpool og Burnley. Dette er dokumentert i den uavhengig produserte Overgangstabellen. Denne viser netto-overførte utgifter og vil sjokkere mange United-fans.

«At vi har forblitt konkurransedyktige i Premier League, skyldes utelukkende Sir Alex Fergusons utrolige innsats. Til tider føles det som om han trekker laget mot en 20. ligatittel utelukkende på ren viljestyrke. Men i Europa kunne selv ikke Sir Alex’ magiske touch bygge bro over gapet.

«Likevel, og til tross for Sir Alex’ utrolige prestasjoner, og det faktum at det strømmer enorme inntekter inn i klubben, har lojale fans blitt påført slag i ansiktet gjennom store økninger i billettprisene siden Glazers overtakelse i 2005.

«Tatt i betraktning mangelen på investering i spillerstallen, samtidig som det tilfaller klubben store inntekter, og Glazer-familien til stadighet stikker hånden inn i klubbens bankkonto, er det på høy tid at lojale supportere får oppleve kutt i billettprisene. Det er derfor vi i dag kommer med denne oppfordringen til Joel Glazer om å kutte billettprisene foran neste sesong.»