United klaget inn for Konkurransetilsynet

Manchester United Supporters Trust (MUST) har klaget United inn for det britiske konkurransetilsynet. Får gruppen medhold, kan det få positive følger for alle landets fotballsupportere.

I sin offisielle klage hevder MUST at Manchester United har brutt sine forpliktelser overfor klubbens sesongkortinnehavere.

Hovedpoenget i MUSTs klage ligger i det svært kontroversielle, pålagte 'cup scheme-programmet´, som tvinger sesongkortinnehavere til å å kjøpe billetter til cupturneringene *), til tross for at man ikke vet hvor mange kamper det vil bli snakk om eller hvem som vil bli trukket ut som Uniteds motstandere.

*) Tidligere måtte sesongkortinnehavere forplikte seg til å kjøpe billetter til alle cupkamper, men fra og med 2008/09-sesongen ble det gjort et unntak for Ligacupkamper.

Det argumenteres også imot de til dels dramatiske prisøkningene man har sett på Old Trafford de senere årene, prisøkninger som bryter fundamentalt med Glazier-familiens forsikringer i forkant av oppkjøpet i 2005.

MUST tre hovedanklager mot klubben:

  • Betingelsene i Uniteds sesongkortprogram bryter med bestemmelsene i Forbrukerloven.

  • Det påtvungne *cup scheme-programmet´ bryter med konkurranselovgivningen.

  • Prispolitikken bryter med konkurranselovgivningen.

MUST-kommentar:

"Gjennom de senere år har vi sett en utvikling hvor klubbeiere har utnyttet supporternes lojalitet ved å pålgge dem urettferdige og store prisøkninger," sier MUST-leder Duncan Drasdo, ifølge The Independent.

"Parlamentsmedlemmer fra alle politiske partier har gitt uttrykk for bekymring, og selv sportsministeren (Gerry Sutcliffe) fant det nødvendig å synge ut mot prisøkningene på Old Trafford," opplyser Drasdo videre.

"I mange år var Manchester United langt ifra verst i klassen. Til tross for sin suksess holdt klubben tvert imot et relativt moderat prisnivå. Alt dette endret seg da Glazer overtok.

"Nå har vi imidlertid, ved hjelp av økonomer og eksperter på konkurranse- og idrettslovgivning, fått muligheten til å legge frem et utfyllende klagedokument, basert på landets konkurranse- og kontraktslovgivning. Det kan komme til å få velkomne konsekvenser for supportere av alle landets klubber," sier en optimistisk Duncan Drasdo.