Lei av Rooney-spørsmål

Moyes insisterer nok en gang på at Rooney blir i United, og tar samtidig et oppgjør med pressen.

Helt siden Wayne Rooney ble utelatt fra startelleveren som møtte Real Madrid på Old Trafford forrige sesong, har spekulasjonene haglet rundt kraftspissen fra Liverpool. Rooney var heller ikke med i Fergusons to siste kamper mot Swansea og West Bromwich, og Sir Alex røpet at Rooney hadde levert inn en søknad om å forlate Manchester United.

Denne sommeren har mye av skriveriene i avisene handlet om Wayne Rooney. Uke inn og uke ut har det kommet kontrabeskjed på kontrabeskjed. Tidligere har Rooney blitt koblet til både PSG og Real Madrid, men nå kan det virke som om det kun er Chelsea og Arsenal som fortsatt har ønske og håp om å hente engelskmannen.

Moyes har flere ganger avkreftet at Rooney er på vei bort, uten at det har fått ryktemakerne til å stoppe av den grunn. Mourinho har uttalt at han er interessert i å hente Rooney til Stamford Bridge, og London-klubben har også fått bud avslått.

Moyes mot Wigan
David Moyes tar et oppgjør med journalistene som stiller gjentatte spørsmål om Wayne Rooneys framtid.

Søndag uttalte David Moyes seg nok en gang om Wayne Rooney, og gjorde sitt beste for å oppklare hvordan ståa er i Rooney-saken, uten at alle journalister latet til å høre etter hva Moyes hadde å si.

– Wayne har trent, og noen av dere liker ikke å høre dette, men jeg har ikke kommet på kant med Wayne, begynte Moyes.

– Noen av dere skrev usannheter. Wayne trente med reservene fordi han spurte om det. Han kunne ikke ha fysisk kontakt, han hadde en skulderskade, la han til.

David Moyes forklarte at Rooney ble brukt i en rolle på trening hvor han ble utsatt for minimalt med fysisk kontakt.

– I tilfelle dere ikke vet, brukte vi ham som en «flytende spiller», noe som betyr at han ikke spilte for noen av kampene, han spiller for begge lagene, sa Moyes, og forklarte nærmere:

– Han spilte som en flytende spiller så han ikke skulle bli skadet. Så de av dere som skrev noe annet feilinformerer leserne deres.

Manchester Uniteds nye manager benyttet pressekonferansen til å ta et oppgjør med pressen som nekter å ta Moyes’ ord for god fisk.

– Jeg kjenner de fleste av dere, og jeg tenker for meg selv: «Jeg tror dere er litt smartere enn det.» Men noen oppfører seg ikke sånn i øyeblikket, sa han skarpt.

Brazil v England - International Friendly
Ryktene hagler rundt Wayne Rooney denne sommeren.

På spørsmål om Wayne Rooney blir på Old Trafford også kommende sesong, hadde Moyes et kort og enkelt svar:

– Korrekt.

En journalist konfronterte Moyes med interessen fra Arsenal og Chelsea, til United-managerens misnøye.

– Hvorfor spør du meg igjen? Han er ikke til salgs. Det er ingen andre svar på spørsmålet ditt, svarte han.

Brazil v England - International Friendly
Wayne Rooney, her fra kampen mot Brasil, er med i troppen mot Skottland.

David Moyes ble også spurt om hva han synes om at Rooney skal spille landskamp for England førstkommende onsdag.

– Jeg vil at han skal delta, svarte han kort.

Enkelte stilte spørsmålstegn ved hvorfor Rooney var i fysisk stand til å delta for England, men ikke for Manchester United.

– Han trente med oss i går (lørdag). Han har spilt 45 minutter mot Real Betis i en treningskamp da han skadet skulderen sin. Bortsett fra det, siden dagen han kom tilbake til sesongoppkjøringen, har han ikke fått noe kamptrening, forklarte Moyes, og la til:

– Man forventer ikke at noen som har vært ute så lenge skal spille på en stund.

Uniteds manager fortalte også at han håper at Rooney får spilletid i onsdagens landskamp.

– Han kommer tilbake, han kjemper seg tilbake på laget. Det vil bli veldig bra for Manchester United, fordi Wayne forhåpentligvis vil få litt spilletid, uttalte han, før han avsluttet:

– Han ble ikke klar for dagens kamp, men han har en sjanse for å bli klar til onsdag.