– Mourinho ville ha meg

Chelsea-spiss Alvaro Morata bekrefter at United er blant klubbene som forsøkte å signere ham i sommer. Han bekrefter også at Chelsea «tilsynelatende jaktet på en annen spiller».

Alvaro Morata har avslørt at han fikk et tilbud om å spille for United og Mourinho dette overgangsvinduet, før han fullførte overgangen sin til Chelsea.

24-åringen sier imidlertid at Antonio Contes tilstedeværelse i Chelsea gjorde det lett for ham å dra til London istedenfor Manchester.

Spanjolen sier også at han ikke var klar over at Chelsea var interessert ved starten av overgangsvinduet, og trodde de jaktet på «en annen spiller».

Han er fortsatt usikker på om denne spilleren er Romelu Lukaku, som ble kjøpt av Manchester United for 75 millioner pund denne sommeren. Morata gikk til Chelsea for 54 milioner pund.

– Jeg fikk flere tilbud i sommer, ikke bare fra Chelsea og Manchester United, men også fra flere andre ligaer, sier Morata i et lengre eksklusivt intervju med Daily Mail.

Følte jeg skylte ham

Morata sier han snakket med flere managere og sportsdirektører i løpet av sommeren. Han trivdes i Real Madrid, men var fast bestemt på at han måtte bort for å spille fast og få vist fram hele bredden i det som bodde i ham.

Chelsea var interessert i en annen spiller i starten av overgangsvinduet. – Kanskje Lukaku, jeg vet ikke, sier Morata.

– Den viktigste og beste samtalen hadde jeg med Conte. Han ville at jeg skulle komme hit. Ved starten av sommeren visste jeg ikke at Chelsea var interessert. Jeg trodde de ville ha en annen spiller, kanskje Lukaku eller noen andre, jeg vet ikke. Jeg trodde ikke Chelsea-muligheten var åpen, sier spissen.

Han har spilt for både Mourinho og Conte, men fikk mersmak av den korte tiden han hadde sammen med den italienske bossen.

– Jeg har snakket mye med Conte, ikke bare i sommer. Jeg følte at jeg skyldte ham noe. Han kjøpte meg til Juventus, men så dro han like etter for å bli sjef for Italia. Jeg ville alltid spille for ham etter det. Det var bare to måneder med ham, men jeg følte jeg hadde kjent ham for alltid. Jeg tenkte meg ikke om to ganger da jeg fikk tilbudet i sommer. Jeg gjorde alt for å få overgangen igjennom, sier Morata.

Var veldig nære i fjor

Morata innrømmer også at det var interesse for ham i fjor sommer, både fra José Mourinho og fra Chelsea.

– Azpilicueta var litt frustrert, siden han allerede hadde begynt å se på hus for meg. Vi snakket til og med med eiendomsmeglere. Da jeg snakket med Conte forrige sommer sa jeg at hvis jeg skulle dra fra Madrid, var det bare til Chelsea, sier 24-åringen.

EKS-SJEF: José Mourinho ga i sin tid Alvaro Morata hans førstelagsdebut for Real Madrid.

Både Morata- og Lukaku-overgangene har for øvrig vist seg å medføre suksess så langt for sommerens to spissjagende engelske toppklubber.

Tilsynelatende hadde begge Lukaku på toppen av lista si, så sånn sett kan man si at United foreløpig har gått seirende ut av drakampen om de to spillerne.

Lukaku har nettet fire og er Premier Leagues toppscorer, men Morata følger like etter med tre nettkjenninger. Spanjolen har i tillegg to assists. Oppsiktsvekkende nok har for øvrig Morata nettet alle PL-målene sine med hodet.

Har du også lest dette?