– Mourinho skriver under

BBCs United-journalist med klar tale.

Jose Mourinho brukte helga til å skryte av Paris St. Germain overfor et fransk medie.

Samtidig skrev Mourinho-kjenner Duncan Castles at Mourinho er misfornøyd med enkelte ting i United. Det fikk alle verdens medier til å spekulere i om Mourinho forsøkte å jobbe seg inn i varmen hos de hardtsatsende franskmennene.

 

Les også: – United kan miste Mourinho

BBC-journalist Simon Stone, som er blant de som kjenner United best, mener imidlertid fortsatt at alt tyder på at Mourinho kommer til å skrive under på en ny United-kontrakt. Det skal ikke være så store uenigheter. Ifølge Stone vil forhandlingene begynne en gang før sesongslutt, men United sitter uansett med en kontrakt frem til 2020 (siste året er en opsjon).

 

Så hva skal man si om helgas utspill?

Det er ingen hemmelighet at Mourinho gjerne skulle hatt enda en spiller i sommervinduet, og aller helst Inters Ivan Perisic. Til tross for en strålende sesonginnledning har altså ikke alt vært perfekt på Carrington denne sesongen.

Men: Glem ikke at alt Mourinho sier eller gjør er det en bevissthet bak. Duncan Castles, som også var sentral søndag, blir ofte briefet av Mourinho-leiren, fordi han kan bidra til å spre saker hvor deres agenda kommer frem. Det er slik han har skaffet seg et navn. Castles har kjempet Mourinhos sak i mange år, og vil gjøre det også etter at Mourinho en gang gir seg i United.

Supporterklubbens inntrykk er at dette er et spill, at det handler om å legge press på United for å komme i gang med kontraktsforhandlingene. Undervurder heller ikke betydningen av å skape overskrifter som dette etter en svak kamp på Anfield. Med utspillet skifter jo faktisk fokus, hos en del medier, litt fra spillerne og prestasjonen, og over til Mourinho selv.