– Mourinho ser mot egne rekker

Mourinho skal ønske seg en akademi-trener i teamet neste sesong.

Etter at det forrige uke ble klart at Rui Faria og José Mourinho går hver sin vei etter 17 års produktivt samarbeid, har det vært store spekulasjoner rundt hvem som blir Mourinhos nye høyrehånd fremover.

Selv hadde Mourinho helt andre planer for veien videre. 

– Carrick blir sentral

– Det blir ingen assistent. Jeg kommer til å reorganisere staben min slik at det ikke vil være en «nr.2». Dette er vanskelig for meg, for han er min venn. 17 år er en lang tid. Vi har nok tilbragt mer tid sammen enn med noen andre i livene våre. Det blir nytt for meg, men utdannelse er noe jeg liker å gjøre. Det blir en mulighet for noen andre å lære, sa sjefen etter Watford-seieren.

Mourinho la også til at Michael Carrick nå går inn i en fase med bratt læringskurve, og antydet at den nylig pensjonerte fotballspilleren kan bli aktuell på sikt. 

Mark Ogden, ESPNs trolig beste på United, skriver på mandag at Mourinho ønsker å se til egne rekker når han nå skal omorganisere strukturen i trenerstaben sin.

– McKenna har imponert mange

Silvini Louro, Ricardo Formosinho, Carlos Lalin, Emilio Alvarez og Giovanni Cerra blir værende i Mourinhos stab, så kontinuiteten forsvinner ikke helt.

Ogden skriver at Mourinho ønsker Carrick i en sentral rolle – og at dette har blitt meget godt mottatt av klubben. I tillegg ønsker angivelig Mourinho å forfremme noen fra akademiet til United, og Kieran McKenna nevnes som en klar favoritt.

McKenna gjorde sin overgang fra Tottenham til United for to sesonger siden, og har vært helt sentral i omorganiseringen i Uniteds yngre rekker – ledet an av Nicky Butt.

Saken fortsetter under bildet. 

United-ledelsen skal ha vært meget fornøyd med progresjonen U18-laget til United har gjort under McKenna, og anført av spillere som Tahith Chong og Angel Gomes vant laget nylig sin divisjon. Tap mot Chelsea i FA-cupfinalen fulgte like etter, men at United nå har noe spennende på gang i de yngre rekker er forbi enhver tvil.