Mourinho-rekord fra 2003 er brutt

Og hva betyr dette for neste sesong?

Manchester United endte fjorårets sesong på en sjette plass i Premier League, men kvalifiserte seg samtidig til Champions League ved å finne Europaligaen.

Utgangspunktet før denne sesongen var altså bra, og det var spesielt én ting som gjorde at mange supportere gledet seg ekstra mye.

I samtlige toppklubber han har trent siden Benfica (Porto, Chelsea * 2, Inter Milan Real Madrid) har Mourinho vunnet tittelen i sin andre sesong. 

På søndag ble det klart at den smått fascinerende statistikken, som strekker seg fra 2003 med Porto, er brutt.

2003 – Porto

Kun to tap hele sesongen, og Porto avsluttet hele elleve poeng foran erkerivalen Benfica på tabellen. Den første av Mourinhos åtte titler.

2006 – Chelsea

Mourinho vant som kjent tittelen i sin første sesong som Chelsea-trener, og klarte det mesterstykket å forsvare tittelen den påfølgende sesongen. Serien ble forøvrig vunnet etter en 3-0 seier mot Manchester United.

2010 – Inter Milan

Igjen vant Mourinho tittelen i sin første sesong som trener for de svarte og blå, og beholdt serietittelen sesongen etter. Ikke bare det, men i det som skulle bli Mourinhos siste sesong som Inter-trener, vant de like så greit Champions League også.

Her står Sir Alex Ferguson og José Mourinho side om side på Old Trafford våren 2009. Manchester United slo da ut Inter fra Champions League.

2012 – Real Madrid

Sesongen hvor Mourinho endelig førte La Liga-troféet tilbake til Madrid, etter en ventetid på fire år. Vippet samtidig Pep Guardiola ned fra tronen, og Real Madrid avsluttet sesongen ni poeng foran Barcelona-laget som ofte omtales som det beste laget verden har sett.

2015 – Chelsea

Tilbake i England, og tilbake i Chelsea. Etter en god sommer på overgangsmarkedet kunne Mourinho se mannskapet sitt spasere til ligatittelen, som de vant med tre kamper til gode.

SMIL: José Mourinho som Chelsea-sjef.

Hva med den tredje sesongen?

… Er du på jakt etter optimisme før neste sesong, er dette kanskje en riktig tid å gå videre til neste sak.

Der Mourinho har hatt for vane å sikre ligatittelen i sin andre sesong i klubbene han har trent, har han også hatt en vane for å forlate klubben(e) sesongen etter.

Det har så klart en sammenheng med at andre – ofte større – klubber har meldt sin interesse, men Mourinho har fortsatt til gode å sikre ligatittelen etter sin andre sesong med noen av klubbene han har trent.

Hva nå, José Mourinho?