Mourinho kan trenge Matas magi

Juan Mata stortrives mot Leicester. Det kommer godt med for José Mourinho som kan mangle så mange som 13 spillere til seriepremieren.

Manchester United – Leicester

Stadion: Old Trafford
Avspark: Kl. 21.00
Dommer: Andre Marriner
Her kan du se kampen på TV: TV2 Sport Premium, Viasat Sport Premium (SE), TV3+ (DK)

José Mourinho kan mangle så mange som 13 spillere til seriepremieren mot Leicester. Heldigvis er Juan Mata blant dem som faktisk er klar. Spanjolen har fire mål på de siste fire kampene mot Leicester, har en solid treningssommer bak seg og kan bli en uhyre viktig brikke for Uniteds manager i ligaåpningen.

Manchester United

Et lettere kaotisk overgangsvindu er tilbakelagt og nå er det seriestarten som gjelder.

José Mourinho legger ikke skjul på at han gjerne skulle hatt noen flere dager på treningsfeltet før seriestart, men lover samtidig at United er klare til seriestart.

Og United-fansen fikk en aldri så liten oppmuntring da en rekke av Uniteds VM-stjerner sjekket inn på Uniteds-spillerhotell i ettermiddag. Hvor mange av dem som blir klare for kamp er imidlertid et annet spørsmål.

Skader: Ander Herrera, Nemanja Matic, Marcos Rojo, Antonio Valencia, Sergio Romero og Diogo Dalot er alle skadet og uaktuelle til seriepremieren.

AKTUELL?: Verdensmester Paul Pogba kan være blant VM-spillerne som José Mourinho må sette sin lit til selv om treningsgrnnlaget er tynt.

Tvilsomme: Uniteds VM-stjerner Paul Pogba, Romelu Lukaku, Marouane Fellaini, Jesse Lingard, Phil Jones og Ashley Young mangler alle et tilstrekkelig treningsgrunnlag, Anthony Martial, som ikke var med til VM, avbrøt USA-turen for å være med på fødsel hjemme i Frankrike og returnerte sent til Carrington. Marcus Rashford var også opptatt med VM, men startet treningskampen mot Bayern München.

Mourinho bekreftet også på torsdagens pressekonferanse at han ville ha samtaler med VM-spillerne for å se hvem av dem som kunne bidra mot Leicester.

Trolig United-lag: Sjelden har det vært vanskeligere å tippe ettersom det er uvisst hvor mange av spillerne med tynt treningsgrunnlag Mourinho vil benytte mot Leicester.

Vi prøver oss imidlertid med disse 11: De Gea – Darmian, Bailly, Smalling, Shaw – Fred, Pereira, McTominay, Sánchez, Mata – Rashford.

Leicester

I likhet med José Mourinho må Leicester-manager Claude Puel vurdere om han skal involvere sine VM-stjerner i serieåpningen. Jamie Vardy og United-aktuelle Harry Maguire er begge tvilsomme, men kan bli involvert mot United.

På torsdagens pressekonferanse var Puel mest opptatt av å rose klubbledelsen for at Maguire ikke ble solgt.

– Riktignok kan jeg bekrefte at Harry drar til Manchester … men bare for å være der i noen timer sammen med oss, sa Puel med et skjevt smil rundt munnen.

Den tidligere United-spilleren Jonny Evans kan være aktuell til møtet med gamle lagkamerater, mens James Maddison og Demarai Gray er klare. 

Verdt å vite:

* José Mourinho har aldri tapt en ligaåpning i Premier League. Han har vunnet hele åtte og har kun én uavgjort.

* Manchester United vant samtlige 21 ligakamper der Mourinhos menn tok ledelsen sist sesong.

* Leicester har kun vunnet én av sine ni siste åpningskamper i Premier League, og har ikke vunnet borte på toppseriens åpningsdag siden 1933 (!) da klubben slo Aston Villa.

* Fjorårets møte på Old Trafford endte med 2-0-seier til United etter scoringer av Marcus Rashford og Marouane Fellaini.

Se opp for: Jamie Vardy. Om han spiller da. Vardy scoret mot alle topp-6-klubbene sist sesong og ble den første Leicester-spilleren til å score 20 ligamål eller mer i to sesonger på rad siden Gary Lineker (1983-85)

Kilde: BBC