– Mourinho har gjort meg bedre

Bare ti dager har gått siden overgangen fra Everton, men Romelu Lukaku mener at han allerede har høstet frukter av samarbeidet med sin nye manager.

Det tok en knapp uke fra klubbskiftet var et faktum til den belgiske kolossen trakk på seg sin nye drakt for første gang, til 2. omgang i helgens USA-premiere mot LA Galaxy.
Og selv om det ikke ble nettkjenning i den kampen, skulle han lykkes i den neste.

To døgn etter debuten, mot Galaxys MLS-kolleger fra Real Salt Lake, ble han attpå til matchvinner da United snudde 0-1 til 2-1-seier. Dermed kunne den nyinnkjøpte kraftspissen senke skuldrene sine bitte lite grann, i visshet om at han var igang.

Responderte på sjefens tips

Like før han fant nettmaskene, var Lukaku blitt kalt bort til sidelinjen for å motta tips og gode råd fra José Mourinho. Det trekket så altså så ut til å gjøre nytten. Selv forklarer hovedpersonen det hele på følgende måte overfor The Guardians California-utsendte medarbeider, Jamie Jackson:

– Mourinho vet jo hva jeg kan bidra med for laget, så han pusher meg. Akkurat det er jeg jo i stand til å gjøre selv også, men han  gjør meg til en bedre fotballspiller. I det hele tatt synes jeg at jeg har lært mye av Mourinho i uken som har gått, og jeg er glad for å kunne jobbe med ham.

ØYEBLIKKET: Etter å ha lurt av to forsvarere og rundet keeper, setter Romelu Lukaku inn sitt første mål for United.

– Hardt arbeid gir suksess

– Jeg er også veldig glad for scoringen, men fortsatt gjenstår det mye arbeid; som lag vet vi at vi må gjøre det langt bedre. Selv er jeg imidlertid bare glad for å være her. Det er lett å se hvor stor denne klubben egentlig er, og det var nettopp en slik utfordring jeg ønsket meg. Det var denne jobben jeg ville ha, så nå må jeg bare sørge for å opprettholde det samme konsentrasjons- og ambisjonsnivået som jeg bestandig har hatt. Bare jobbe hardt, for det er der nøkkelen til suksess ligger, sier en oppglødd Romelu Lukaku.