– Mourinho fortjener respekt

– Han er bare ærlig, sier Romelu Lukaku, og tar sin sjef i forsvar.

Uniteds portugisiske manager har tidligere bedt media om å vise ham mer respekt, og nå får han altså støtte fra Lukaku.

I et intervju med tidligere United-spiller Dion Dublin på BBCs Football Focus (på BBC One lørdag klokken 13.00) kaller den belgiske spissen Mourinho for «ekte vare», og en som ikke skjuler sine følelser – «slik andre Premier League-managere gjør det».

– Folk kjenner ham bare som en vinner, men det jeg liker med ham er at han ikke later som. Når han er sint, da vet du det. Når han derimot er glad og lykkelig, er det lett å se.

– Jeg forstår ikke hvorfor folk ikke liker denne virkelighetsnære væremåten. Når han er sint på meg, da vet jeg at han er sint på meg. Da prøver jeg å gjøre som han vil, og han blir lykkelig igjen.

LES OGSÅ: – Hans mentale styrke er helt unik [+]

– Følsomme spillere

Lukaku kan videre fortelle at Mourinho er en mann som slåss for spillerne sine og får dem til å le. Han legger allikevel ikke skjul på at sjefen også har en konfronterende lederstil når han er misfornøyd, det være seg med spillere eller med lagets prestasjoner på fotballbanen. Men det synes Lukaku at spillerne må kunne tåle.

«Jeg er tøff. Det skyldes imidlertid ikke fotballen, men bakgrunnen min.»
- Romelu Lukaku

– Men fotballspillere har av og til en tendens til å bli litt for sarte. Sammenlignet med tidligere kan ikke en manager lenger si hva han vil uten at spillerne føler seg angrepet.

– Selv føler jeg det ikke slik, men det er meg, for jeg er tøff. Det skyldes imidlertid ikke fotballen, men bakgrunnen min, sier Lukaku, og hevder at han har et godt forhold til Mourinho.

Ifølge Romelu Lukaku bør spillerne kunne tåle en aldri så liten skyllebøtte i ny og ne.

– Han får meg til å le og han får de andre til å le. Han er en familiemann som slåss for sine spillere, og han er ekte. Er man misfornøyd bør det ikke være nødvendig å late som noe annet.

– Dette er noe folk heller bør sette pris på, for i det minste finnes det noen ekte folk i denne verden, som ham. De fleste managerne i denne ligaen prøver å få finne måter som får dem til å virke lykkelige og glade, selv når de er misfornøyd.

– At han ønsker å være seg selv og ikke skygger unna konfrontasjoner, det bør respekteres. Han har et sterkt ønske om å gjøre oss bedre, han er en fin fyr og vi kommer godt overens. Han er «cool» med alle, forsikrer Lukaku til slutt i intervjuet.

Du kan lese hele BBC-saken her.