Garna

La opp til sen utlikning – så ble han utvist

Lørdag var det duket for oppgjør i U18 Premier League North, da tolvteplasserte Derby tok imot Travis Binnions unge United-mannskap.

De rødkledde kom til kampen med en femteplass, men etter en jevnspilt ligaåpning var det bare tre poeng som skilte de to lagene, tross de syv ligaplassene mellom dem.

Samtidig tapte U23-laget med Amad Diallo i startoppstillingen mot Tottenham.

Slapp inn mot spillets gang

Det var de rødkledde gjestene som førte kampen i åpningsminuttene, uten at det ble noen nevneverdige sjanser ut av det.

Beholdningen i starten av oppgjøret var det Rhys Brailsford som sto for, med sin tøffe takling på Alejandro Garnacho. Spanjolen kom seg unna det hele uten skader, og Derby-kapteinen slapp også unna uten advarsler fra kampens dommer.

Kampens første virkelige sjanse var det vertene som fikk og da var de også dødelig effektive. Rhys Bennett gjorde en god jobb da han blokkerte et skudd fra Adebayo Fapetu, men ballen spratt ubarmhjertig videre inn i United-boksen.

Zion Dixon reagerte raskere enn U18-debutant Habeeb Ogunneye og pirket ballen forbi Radek Vitek. Dermed var det hjemmelaget som trakk først, mot spillets gang.

Kameraene fanget opp Derby-sjef og Wayne Rooney på sidelinjene og United-legenden fikk se en Garnacho som yppet seg flere ganger på Rams-forsvaret. Først med et frekt volley-forsøk fra kanten av boksen, før han testet keeper Harvey Randle med et frispark han selv hadde skaffet.

Manchester United v Villarreal CF: Group F - UEFA Youth League
FRISK: Alejandro Garnacho var involvert i mye av det United foretok seg mot Derby lørdag. Her fra møtet med Villarreal i UEFA Youth League.

United fortsatte den spillemessige dominansen og venstreback Sam Murray kom nære et drømmemål da han fyrte av fra drøye 25 meter.

Nettkjenning ble det dog ikke, verken for Murray eller for trioen av United-spillere som fikk prøve seg få minutter senere. Manni Norkett gjorde et godt forarbeid, før han fant Omari Forson i boksen. Midtbanemannen fikk ikke løsnet skudd, men ballen havnet hos Garnacho. Spanjolens forsøk rikosjetterte i Derby-blokka og tilbake til Ethan Ennis, men heller ikke den tidligere Liverpool-gutten klarte å få ballen i mål.

Forson og Ennis fikk begge nye forsøk da omgangen tikket mot pause, uten at det ble mål denne gangen heller. Da heller Garnachos forsøk på å kjærtegne ballen ned i stolperota bak Randle lyktes, måtte United-spillerne tusle i garderoben og innse at de lå under, selv om det var de som styrte det aller meste som foregikk på Moor Farm.

Dramatiske sluttminutter

Det skulle ikke gå lenge før United var i gang med sjanseproduksjonen også i andre omgang.

Sam Mather kom seg fri på venstresiden, før han spilte til Garnacho, som skjøt fra relativt kloss hold. Dessverre for kantspilleren hang Handle med på notene igjen.

Like imponerende keeperspill viste ikke Radek Videk like etter, da han skulle prøve å spille til Forson med en vel risikabel pasning. Etter en duell med Fapetu endte ballen hos målscorer Dixon, som ikke lot seg be to ganger. Spissen scoret sitt andre for dagen og doblet med det ledelsen for sitt lag.

United kunne ha svart kjapt, ettersom en kreativ Mather satte opp både Norkett og Garnacho, men ingen av de to angriperne klarte å ekspedere ballen i Derby-målet.

Leeds United v Manchester United - U18 Premier League
GOD: Manni Norkett var også frisk mot Derby, skaffet straffe og satte den selv.

Midtveis gjennom omgangen skaffet Garnacho et nytt frispark i farlig posisjon etter en duell mot Derby-skipper Brailsford. Denne gangen var det Mather som skrittet opp og midtbanemannen fikk ballen på mål, men Randle fikk slått ballen bort fra keeperhjørnet.

Syv minutter senere skulle det dog endelig lykkes for United. Manni Norkett tok med seg ballen inn i sekstenmeteren til Derby da han ble taklet av Daniel Cox. Dommeren blåste for straffe, selv om reprisene viste at hjemmelagets stopper taklet på ballen.

Norkett reiste seg, skrittet opp og plasserte ballen knallhardt i hjørnet til venstre bak Randle.

United startet jakten på en utlikning og med to minutter igjen på klokken på gjennombruddet. Tyler Fredricson og Garnacho vant ballen tilbake på egen halvdel, før sistnevnte drev fremover med ballen i drøyt 40 meter. Spanjolen slapp deretter til Ennis, som rolig løftet ballen over Randle og inn i nettmaskene.

Derby County v Manchester United: U18s Premier League
UTLIKNET: Kantspiller Ethan Ennis løftet inn Uniteds andre mål og sikret dermed ett poeng for sitt lag.

Mer dramatikk skulle det bli, ettersom assistmaker Garnacho pådro seg sitt andre gule kort for dagen i kampens siste minutt. Kantspilleren var involvert i en opphetet diskusjon med noen Derby-spillere, uten at kameraet klarte å fange helt klart opp hva som var årsaken til dommerens avgjørelse.

Innbytter Willy Kambwala kunne sikret samtlige tre poeng for sitt lag da han raget høyest på et frispark inne i overtiden, men Brailsford var på plass for å redde på streken for hjemmelaget. Dermed ebbet det hele ut med 2-2 og poengdeling i Derbyshire.

United holder dermed femteplassen i U18 Premier League.

U18: Derby 2-2 (1-0) Manchester United

Derby County Academy Ground
U18 Premier League North

1-0 Dixon (10), 2-0 Dixon (51), 2-1 Norkett (str. 77), 2-2 Ennis (88)

G Garnacho (61)
GR Garnacho (90)

United: Radek Vitek; Habeeb Ogunneye (James Nolan, 75.), Rhys Bennett, Tylef Tyler Fredricson, Sam Murray; Maximilano Oyedele, Omari Forson (Willy Kambwala, 62.),  Sam Mather; Ethan Ennis, Alejandro Garnacho; Manni Norkett.

Uben.innb.: Eric Hanbury, Jack Moorhouse, Adam Berry

Slik var kampen live:

Kampen er over.

90+1′ Et frispark slås inn mot Bennett, som header mot Kambwala. Han henger høyt og header over keeper, men Derby-kaptein Rhys Brailsford får klarert på streken.

90′ Garnacho får sitt andre gule og må dermed gå i dusjen noen minutter tidligere enn lagkameratene. Litt usikkert hva det er han får kortet for, men han er involvert i noen hissige diskusjoner med noen Derby-spillere.

89′ Ennis setter ballen i nettveggen.

88′ Derby 2-2 UNITED
Tyler Fredricson vinner ballen tilbake, noe som gir Garnacho muligheten til å drive med ballen. Det gjør han godt i 40 meter, før han slipper til Ennis, som løfter den over Randle og inn i nettmaskene. Kan United ta seieren helt på slutten?

77′ Derby 2-1 UNITED
Norkett tar den selv og setter den knallhardt ned i hjørnet til keepers venstre.

76′ United får en straffe etter at Daniel Cox takler Manni Norkett. Reprisene viser at Cox i alle fall var på ballen og at avgjørelsen kan anses som noe heldig for United

75′ Ogunneye går ut og erstattes av James Nolan.

70′ Garnacho skaffer et nytt frispark i farlig posisjon. Mather skyter i keeperhjørnet, men Randle redder.

62′ Willy Kambwala kommer på banen. Forson går ut.

60′ Garnacho får det gule for en tøff takling.

56′ Mather med nytt flott forarbeid og gir dermed Garnacho en god mulighet inne i Derbys boks. Igjen er Randle på plass. Returen lander hos Forson, men han blåser ballen flere meter over tverrliggeren.

53′ Mather spiller gjennom Norkett. Spissen er alene med Randle, men igjen gjør Derby-keeperen en kjemperedning.

51′ DERBY 2-0 United
Vitek spiller en risikabel pasning mot Forson. Fapetu kommer midtbanemannen i forkjøpet og plutselig er Dixon gjennom med Uniteds sisteskanse. Spissen gjør ingen feil og dobler ledelsen for de hvitkledde.

47′ Sam Mather gjør en god jobb når han kommer seg fri på venstre. Finner Garnacho, men igjen henger vertenes keeper Randle med på notene.

46′ Avspark.

45+2′ Pause.

37′ Norkett gjør det igjen bra når han river seg fri på venstresiden, men ingen er på plass for å ekspedere ballen i mål når innlegget kommer.

32′ Garnacho har vært frisk og fortsetter å skape trøbbel for Derby. Kommer seg fri igjen, før han spiller til Forson, som prøver seg fra distanse. Den sniker seg så vidt utenfor.

30′ United kommer til sin hittil største sjanse. Manni Norkett gjør et godt forarbeid på høyresiden, før han finner Omari Forson. Han tar et touch, men uten å få avsluttet. I stedet faller sjansen til Garnacho, men hans avslutning blokkeres. Ethan Ennis får til slutt muligheten, men plasserer ballen til side for mål.

18′ Kameraene finner Derby-trener og United-legende Wayne Rooney, som er på plass på Moor Farm i timene før Championship-møtet med Blackburn.

12′ Sam Murray går fremover fra sin venstreback, før han spiller til Alejandro Garnacho. Spanjolen legger til rette for et volleyskudd, før han kliner til, men ballen går så vidt utenfor. For et mål det ville vært!

10′ DERBY 1-0 United
Rhys Bennett gjør en god jobb når han blokkerer skuddet til vertenes Adebayo Fapetu, men ballen spretter uheldig i etterkant. Zion Dixon reagerer raskere enn Habeeb Ogunneye og pirker ballen forbi Radek Vitek.

8′ Lite å bemerke fra åpningsminuttene her, med unntak av enkelte tøffe taklingsforsøk.