Ute av FA Youth Cup etter tap mot erkerivalen

Manchester United vant begge ligakampene mot Liverpool på U18-nivå denne sesongen – men tapte lørdag den mer prestisjetunge FA Youth Cup-kampen mot scouserne 0-1.

En markeringssvikt i førsteomgang ble skjebnesvanger, og United klarte aldri å komme tilbake til tross for en Liverpool-utvisning etter en stygg takling.

United har ikke vunnet turneringen siden 2011, med spillere som Ravel Morrison, Paul Pogba og Jesse Lingard på laget.

FORRIGE FA YOUTH CUP-TRIUMF: I mai 2011.

Liverpool tok ledelsen

United stilte sterkt til denne kampen. Will Fish, Shola Shoretire, Hannibal Mejbri og Joe Hugill spiller vanligvis på U23-laget, men var her i aksjon for U18-gutta.

Det var også United som så best ut i starten, blant annet med flere lovende pasninger gjennom fra Shola Shoretire, men den ene gangen ballen lå i Liverpool-nettet så vinket linjedommer for offside på Charlie McNeill.

I stedet var det Liverpool som tok ledelsen.

Tyler Morton fikk stå altfor alene i United-boksen fra James Norris’ gode innlegg fra dyp posisjon, og Morton stusset ballen forbi Radek Vitek i United-målet.

Mange hjørnespark, få sjanser

Manchester United var kanskje hakket bedre enn Liverpool i omgangen sett under ett, men de skapte for få muligheter.

Akademikjenner @jb_8521 fra Twitter hadde kanskje et poeng i det han skrev om at United hadde presset inn så mange som mulig av de beste spillerne som var tilgjengelige, og med det kanskje ofret litt for mye av lagstrukturen.

United fikk en rekke hjørnespark, og enkelte av de var ganske lovende slått, men United klarte ikke å bli virkelig farlige, selv om både Charlie McNeill og Hannibal Mejbri hadde muligheter.

Så kom sjansene

I starten av andreomgangen var United klart best.

Først hadde Álvaro Fernández (flyttet ut på venstrebacken etter å ha vært stopper i førsteomgangen) en kjempemulighet hvor en Liverpool-forsvarsspiller reddet på streken.

Så var Hannibal Mejbri nære etter en dribleserie i Liverpool-boksen, og på et av de påfølgende hjørnesparkene (vi var for lengst ute av telling) så hadde Will Fish også et brukbart forsøk med hodet.

Manchester United U18 v Liverpool U18: FA Youth Cup
FIKK EN STOR SJANSE KORT TID ETTER PAUSE: Álvaro Fernández.

Liverpool-utvisning

Det roet seg litt en stund når det gjelder sjanser, men temperaturen var absolutt til stede, og med litt over 20 minutter igjen ble Liverpools venstreback Norris utvist etter et horribelt taklingsforsøk på Marc Jurado.

United dominerte fullstendig etter dette, men det ble litt for langt mellom sjansene.

Helt i sluttminuttene var United nære, men Liverpool klarte å holde unna, og dermed endte det med et skuffende tap for United.

Liverpool møter Leicester i neste runde.

U18: Manchester United 0–1 (0-1) Liverpool

Leigh Sports Village
FA Youth Cup

Mål: 0-1 Tyler Morton (16.).

Manchester United: Radek Vitek – Iestyn Hughes, Will Fish, Álvaro Fernández, Logan Pye (Marc Jurado, 64.) – Charlie Savage (Isak Hansen-Aarøen, 71.), Martin Svidersky (C) – Shola Shoretire, Charlie McNeill (Noam Emeran, 80.), Hannibal Mejbri – Joe Hugill.
Ubenyttede innbyttere: Dermot Mee, Dillon Hoogewerf, Omari Forson, Charlie Wellens.

LIVE:

(Her oppdaterer vi med det aller viktigste fra kampen.)

1: Kampen er i gang på Leigh Sports Village.

3: Nesten at Shola Shoretire klarer å spille gjennom Joe Hugill.

5: Nok en gjennombruddspasning fra Shoretire, denne gangen til Charlie McNeill, og McNeill setter ballen i mål – etter å ha blitt avblåst for offside.

11: Hannibal Mejbri bryter ballbanen og vinner ballen. Franskmannen beveger seg mot mål, og skyter, men skuddet går via en motspiller og til hjørnespark (som ikke ble noe av).

15: Mateusz Musialowski kommer seg til et skudd, men Radek Vitek har full kontroll.

16: MÅL. Liverpool i ledelsen. De slår et flott innlegg inn bak United-forsvaret, og ballen stusses inn i mål av Tyler Morton. For svakt markeringsspill.

29: United spiller et frispark kort, og Hannibal Mejbri fyrer av. Keeper får slått til hjørnespark (som Liverpool får klarert).

42: Godt United-angrep ender med Charlie McNeill-skudd, men skuddet går rett på keeper.

PAUSE. United 0-1 Liverpool.

46: Andre omgang er i gang i Leigh. Ingen bytter i personell, men Logan Pye har gått inn i midtforsvaret, og Álvaro Fernández går ut på venstrebacken.

51: Enorm sjanse for United! God fotball, redning på streken av en Liverpool-forsvarsspiller etter skuddforsøk fra Álvaro Fernández.

52: Gult kort på Charlie McNeill.

53: Ny stor sjanse! Hannibal Mejbri med fin dribling i Liverpool-boksen, men det ender i hjørnespark via både stolpe og motspillere.

64: BYTTE: Marc Jurado erstatter Logan Pye, som måtte ut med en smell.

68: RØDT KORT! Norris utvist for Liverpool. Brutal takling på Marc Jurado. Soleklart rødt kort.

70: Fernández header like utenfor.

71: BYTTE: Isak Hansen-Aarøen inn for Charlie Savage.

78: Fullstendig United-dominans nå, men Neil Ryans lag sliter med å skape sjanser.

79: Hannibal skyter et frispark fra siden innover, men klarer ikke å overliste keeper med det.

80: BYTTE: Noam Emeran inn for Charlie McNeill.

81: Frispark fra bra hold, og frisparket til Hannibal er OK – men treffer ikke mål helt.

86: Lite som tyder på at det skal komme en United-utligning akkurat nå.

90: Svidersky slår farlig inn mot bakerste, og der er det litt dårlig kommunikasjon mellom Hughes og Emeran, så sistnevnte ødela for Hughes der.

90+1: Det er lagt til seks minutter (pga noen skader, bl.a.).

90+5: God sjanse på hjørnespark der. Godt slått av Emeran, Fernández header via motspiller, og ballen går mot mål, men keeper har kontroll.

90+6: Shoretire får muligheten på overtid, men klarer ikke å få fyrt av! Omringet av motspillere til slutt der.

SLUTT. United er ute.