MU18

United tapte med tre

Travis Binnions U18-mannskap fikk en tøff dag på jobben da de gjestet Everton på Merseyside lørdag ettermiddag.

På et forblåst Finch Farm slet United-spillerne med å skape sjanser, mens Everton tok vare på mulighetene de fikk.

Scoret på overtid

United-spillerne slet fra kampstart av med å få kontroll i de bakre rekker. Evertons Emilio Lawrence kom til gode avslutningsposisjoner både én og to ganger i løpet av de første ti minuttene, men Radek Vitek hang med på notene begge ganger.

Alle gode ting kunne ha blitt tre for Lawrence like etter, men angriperen klarte ikke å presse sin avslutning under tverrliggeren.

United var heller ikke helt upotente og kunne ha tatt ledelsen etter en corner. Vinden tok fatt i en corner fra Marc Jurado og spratt plutselig akkurat foran Ethan Ennis, som dessverre ikke klarte å få nok trykk i sin heading.

Det skulle vise seg å straffe seg.

På overtid av førsteomgangen landet ballen nemlig i beina til nevnte Lawrence etter klabb og babb etter en Everton-corner. Angriperen fyrte løs og fant hjørnet bak en sjanseløs Vitek.

Dermed kunne vertene gå til pause med en ettmålsledelse.

STOPPET EVERTON VED FLERE ANLEDNINGER: Men til og med Radek Vitek måtte gi tapt til slutt.

Sakker akterut i tittelkampen

Også etter pause var det Everton som sto for de fleste halvsjansene, uten at Whitaker eller Metcalfe klarte å bryte gjennom United-forsvaret. Det gjorde derimot innbytter Francis Okoronkwo. Vinden tok tak i innlegget, som endte hos 17-åringen og med muligheten til å doble ledelsen gjorde unggutten ingen feil.

Angriperen skulle også bli inkludert på et nytt mål få øyeblikk senere.

Et innlegg fra vertenes høyreside fant Okoronkwo, som trikset den videre til Martin Sherif. Også han var effektiv da han fikk sjansen og satte Evertons tredje, samt spikeren i United-kista.

Everton v Manchester United: U18 Premier League
FRISK: Men Sam Mather klarte ikke å levere tellende resultat mot Everton lørdag.

United-spillerne klarte aldri å svare og dermed var 3-0-nederlaget et faktum for Binnions menn.

Resultatet betyr at United sakker akterut i kampen om ligatittelen i den nordlige U18-divisjonen. Klubbens unggutter er nå åtte poeng bak ligaledende Blackburn. Everton tar seg på sin side opp på 15 poeng, samme sum som United står på.

U18: Everton 3-0 (1-0) United

Finch Farm
U18 Premier League North

1-0 Lawrence (45+2), 2-0 Okoronkwo (69), 3-0 Sherif (73)

United: Radek Vitek; Marc Jurado, Sam Murray, Tyler Fredricson, Rhys Bennett (K) (Habeeb Ogunneye, 79); Maximilano Oyedele, Kobbie Mainoo, Ethan Ennis; Jack Moorhouse (Sonny Aljofree, 63), Manni Norkett, Sam Mather (Adam Berry, 86).

Uben.innb.: Eric Hanbury, Finlay McAllister.

———————————————————————————-

Kampen er over.

85′ Adam Berry erstatter Sam Mather.

78′ United-kaptein Rhys Bennett får behandling etter skade. Kommer seg på beina, men må gå av banen. Habeeb Ogunneye kommer på banen i hans sted.

73′ EVERTON U18 3-0 United U18
Et innlegg fra høyre finner veien til Okoronkwo, som tupper ballen videre til Sherif. På blank kasse gjør angriperen ingen feil og setter vertenes tredje for dagen.

71′ Ennis drar seg inn i Everton-boksen og får ballen over på sin venstrefot. Fyrer av fra kloss, skrått hold, men får ikke ballen på mål.

69′ EVERTON U18 2-0 United U18
Corneren slås innover og tas av vinden. Dermed ender ballen hos Francis Okoronkwo på bakerste stolpe, som kan ekspedere ballen i mål.

68′ Vitek blir satt under press og gir bort et hjørnespark.

65′ Igjen leverer Ennis et godt forsøk på å nå Mather, men også denne gangen er vertenes keeper offensiv og god.

64′ Ennis er nære ved å finne Mather alene med Nash, men Everton-keeperen kommer akkurat tidsnok til å ta ballen først.

63′ Sonny Aljofree byttes inn for Jack Moorhouse.

61′ Metcalfe skyter fra distanse, men får ikke dreis på avslutningen.

56′ Sherif finner Whitaker som plutselig er alene med Vitek. Tsjekkeren gjør en god jobb, kommer tidlig nok ut og stopper Everton-angriperen.

54′ Murray sitter nede med en skade og får behandling.

51′ Ennis finner Moorhouse inne i Everton-boksen, men United-angriperen blåser ballen høyt opp i luften. Vinden tar dog tak i ballen, som er nære ved å falle til Norkett. Everton får til slutt klarert.

46′ Avspark.

Pause.

45+2′ EVERTON U18 1-0 United U18
En Everton-corner ender med klabb og babb i United-boksen. Ballen lander til slutt i beina til Emilio Lawrence, som hamrer til og finner hjørnet bak Vitek.

44′ Mather gjør en god jobb når han skaffer frispark fra skrå vinkel rett utenfor Everton-boksen. Han tar den selv og skyter rett på Nash.

42′ Fredricson mister ballen til Sherif i veldig farlig posisjon. Spissen finner Whitaker, som ikke klarer å få ballen på mål.

40′ Mather og Murray kombinerer på venstresiden, men duoen får det ikke helt til å sitte og ballen går ut til utspill.

36′ Mather finner Ennis med en nydelig langpasning. Den tidligere Liverpool-gutten tar et delikat touch, men klarer ikke sette ballen innenfor stengene. Blir også avblåst for offside.

34′ Oyedele får en skuddmulighet etter flott forspill fra Mainoo og Mather, men midtbanemannen får den ikke forbi Everton-blokka.

32′ Everton-spiller Metcalfe skaper skikkelig trøbbel for egen keeper når han spiller en elendig pasning på tvers inne i egen boks. Det ender med et United-hjørnespark, som gjestene ikke får noe ut av.

29′ Fredricson stopper Heath i full fart mot United-målet. Godt stopperspill.

23′ Vinden tar fatt i en corner fra Jurado og skaper problemer for det blåkledde hjemmelaget. Ethan Ennis får til slutt muligheten til å heade fra særs kloss hold, men klarer ikke å få nok fart i headingen.

22′ For øvrig voldsomt med vind på Finch Farm i dag.

16′ Lawrence får kampens hittil største sjanse etter et godt Everton-angrep. Ballen ender etter hvert hos Heath, som legger tilbake til sin angrepskamerat. Skuddet går over målet til Vitek.

15′ Edward Jones ligger nede etter en kollisjon med Oyedele.

11′ Jurado får frispark imot inne på Evertons banehalvdel etter å ha gått litt for hardt til i en duell.

7′ Lawrence slipper til igjen, men skyter rett på Vitek.

6′ Radek Vitek må i aksjon når Emilio Lawrence skyter fra distanse. Tsjekkeren redder greit.