Fernandes, Greenwood og Pogba sikret seieren for United

Mason Greenwood og Bruno Fernandes sørget for 2-0 til United, til tross for en middelmådig førsteomgang.

Det var to lag med forskjellige utgangspunkter som møttes på Villa Park torsdag kveld.

Manchester United kom til oppgjøret som ligaens største formlag, med ti poeng på fire kamper siden restarten. Målene fløy inn for Ole Gunnar Solskjærs menn, og med unntak av enkelte uheldig inngripener så også forsvarsrekke solid ut.

Etter denne rekken var det et United-lag som gikk ut på Villa Park med Champions League-plass innenfor rekkevidde, en plass de røde djevlene ville være garantert skulle de vinne alle sine resterende ligakamper.

Kontrasten til torsdagens hjemmelag kunne knapt vært større.

Aston Villa kom fra to uavgjorte og tre tap siden ligagjenåpningen, og med fire poeng opp til trygg grunn, var Jack Grealish og kompani desperate etter et resultat mot United.

Treg start for United

Åpningsminuttene bar derimot ikke preg av at de to lagene kjemper på hver sin side av tabellen.

United klarte ikke å ta kontroll over kampen, og da uret passerte 15 minutter sto det fortsatt 0-0 på Villa Park, uten at noen av lagene hadde skapt nevneverdige farligheter.

Etter 18 minutter snek Jack Grealish til seg en god mulighet fra fem meter. Villa-kapteinen satte venstrefoten til på hel volley, men engelskmannen klarte ikke å presse ballen på mål.

Og Villa hadde blod på tann. Etter drikkepausen stjal Trezeguet fra Paul Pogba, og skjøt fra distanse. Egypterens avslutning streifet David de Geas stolpe, men heldigvis for målvakten var treverket på Uniteds side.

Da tok Bruno Fernandes saken i egne føtter. Portugiseren dro med seg ballen inn i Villas sekstenmeter. Der ble han felt, og dommer Jonathan Moss pekte på straffemerket.

25-åringen tok straffen selv, og satte ballen kontrollert forbi Pepe Reina. Dermed ledet United 1-0, til tross for en rufsete start.

SKAFFET STRAFFE: Bruno Fernandes fikk en noe tvilsom straffe, men portugiserens avslutning var alt annet enn det.

Greenwood fortsatte scoringsformen

Etter dette hadde United mye ball, uten at tempoet steg noe særlig.

Mason Greenwood snek seg inn i en god skuddposisjon, men kvaliteten på avslutningen matchet ikke scoringene mot Brighton og Bournemouth.

Aston Villa yppet seg på en dødball, men Hause klarte ikke å styre McGinns innlegg på mål.

Det gjorde heller ikke Bruno Fernandes etter et kjempeinnlegg av Luke Shaw. Portugiseren fikk gå opp og heade helt alene, men avslutningen snek seg over tverrliggeren.

Med det så det ut som om første omgang skulle ebbe ut med 1-0 til pause, men det ville ikke Mason Greenwood ha noe av.

Etter en kontring spilte Anthony Martial ballen til 18-åringen, som la ballen til rette til et skudd med høyrefoten. Deretter fyrte han av en kanon som Reina ikke kunne gjøre noe med.

Dermed sørget Uniteds to største formspillere for en komfortabel ledelse til pause, til tross for en heller traust første omgang.

ALLE GODE TING ER TO: Mason Greenwood ble først stoppet av Pepe Reina, men da muligheten bød seg igjen, var ikke 18-åringen vond å be.

Pogba scoret sitt første for sesongen

Etter pause liknet United mer på et lag som kjemper om plass i Champions League. Ole Gunnar Solskjærs menn spilte med et høyere tempo, og okkuperte boksen til hjemmelaget.

Marcus Rashford kom seg til dødlinja, og la et flott innlegg til Aaron Wan-Bissaka. Høyrebacken satte hodet til, men klarte ikke å sette inn sitt første mål i United-trøyen.

Rashford var også farlig frempå etter 55 minutter. Engelskmannen dro seg inn fra venstrekanten, men skuddet traff en offsideplassert Paul Pogba på vei inn. Dermed sto det fortsatt 2-0 i noen minutter til.

Da fikk nemlig United corner. Bruno Fernandes fant Paul Pogba på utsiden av sekstenmeteren. Franskmannen plasserte ballen forbi Aston Villas spanske målvakt, og scoret med det sitt første mål for sesongen.

Deretter fulgte en halvtime med United-dominans. De røde djevlene viste flott kombinasjonsspill, og hadde full kontroll på kampen.

Anthony Martial kom nært å sette ballen i mål, men franskmannen skjøt ballen i tverrliggeren.

Da kampen begynte å nærme seg slutten spilte Paul Pogba en millimeterpresis pasning til Marcus Rashford, men alene med Reina fikk ikke spissen ballen i mål. Bare øyeblikk senere driblet Fred seg inn i femmeteren, uten å få avfyrt et skudd.

Dermed endte det med 3-0 til United på Villa Park, og klubbens femte strake seier i alle konkurranser.

GLAD GUTT: Så bredt smiler Paul Pogba når han scorer sitt første mål for sesongen.