Toone

Angriperne skinte under ny storseier

Ella Toone sto frem da United kom tilbake på vinnersporet i ligaen.

Med 1-0-tap for Brighton forrige ligarunde, så det meget stygt ut for Champions League-håpet til Casey Stoneys mannskap. De rødkledde kan derimot ikke gjøre mye annet enn å klamre seg til håpet om at Arsenal kollapser i sesonginnspurten, mens de selv gjør jobben i samtlige av sine kamper.

Da er det greit å få et særdeles formsvakt Spurs-lag på besøk. De liljehvite hadde ikke vunnet på sine foregående åtte ligakamper før søndagens møte på Leigh Sports Village. Rehanne Skinners jenter kom riktignok inn i kampen med en cupseier i ryggen, etter at de hadde slått tabellnabo Reading 3-2.

Det gjorde også Stoneys jenter, som slo Burnley med kalassifrene 6-0, og det skulle vise seg å bli en ny komfortabel seier mot Tottenham.

Burnley v Manchester United: Vitality Women's FA Cup
STORSEIER: United-kvinnene kom til kampen med 6-0-seier over Burnley i ryggen.

Scoret tre på 30 minutter

United-jentene fikk nemlig en forrykende start på kampen. Ella Toone var virkelig påskrudd fra start, og tre minutter inn i kampen fant hun Christen Press med en fin gjennombruddspasning. Dessverre for United klarte ikke amerikaneren å overliste gjestenes målvakt, Becky Spencer. Deretter var Toone nære ved målgivende igjen, men innlegget mot Kirsty Hanson ble litt for upresist.

Da 21-åringen ikke lykkes med serveringen, tok hun likeså godt ansvar for å score selv. United spilte seg fint ut bakfra, før Press mottok ballen på midtbanen. Hun fant Hanson på venstrekanten, som igjen fant Toone foran mål. Uniteds nummer syv avsluttet kontant, og sendte med det sitt lag i føringen etter drøye ti minutter.

Ikke lenge etter var det igjen Press’ tur til å få en sjanse, og også denne gangen var Ella Toone involvert. Et United-hjørnespark ble klarert ut, men faren var ikke over for bortelaget. Uniteds høyrekant plukket opp ballen, før hun svingte et nydelig innlegg inn mot Press. Angrepsveteranen stanget ballen inn i nettmaskene, og doblet dermed Uniteds ledelse.

Press
HODESTERK: Christen Press dobler Uniteds ledelse med en god heading.

Like etter halvtimen la også Jess Sigsworth på til 3-0, da hun ekspederte et innlegg fra Kirsty Hanson i mål. Samme kvinne var også nære like etter, men hennes frisparkforsøk snek seg over tverrliggeren. Da gjestene ikke klarte å redusere ved Rachel Williams like før pause, ebbet omgangen ut med en særdeles komfortabel 3-0-ledelse i favør de rødkledde på Leigh Sports Village.

Endte 4-1 etter vakkert trøstemål

Stoneys jenter sa seg ikke fornøyde av den grunn. Bare to minutter etter pause gikk Staniforth i bakken inne i Spurs-feltet, og dommeren pekte på straffemerket. Ella Toone skrittet opp, og gjorde null feil fra 11 meter. Ungjenta sendte keeper en vei, ballen den andre, og satte dermed også spikeren i den berømte kista.

Toone viste seg også frem med lekre finter få øyeblikk senere, før hun spilte fri en offensiv Ona Batlle. Dessverre rant angrepet ut i sanden etter et noe svakt innlegg.

Drøye timen inn i kampen fikk Spurs en ny god mulighet til å redusere, men heller ikke denne gangen var marginene på gjestenes side, da Jessica Naz var nære ved å tuppe ballen forbi Mary Earps.

Tross den store ledelsen, fortsatte United-trykket. Hanson, Press og Toone fikk alle gode muligheter til å sette det femte, men avslutningene var ikke av det nødvendige kaliberet.

Hanson
SERVITØR: Kirsty Hanson hadde sine skuddforsøk, men måtte nøye seg med to målgivende pasninger i stedet.

Dermed så det ut til at kampen skulle ebbe ut med 4-0, men på overtiden kom det enda litt krydder, i form av et vakkert trøstemål. Gjestenes Alanna Kennedy dro til på et frispark fra 25 meter. Ballen gikk via muren, før den dalte ned i krysset bak Earps. Dermed endte oppgjøret med 4-1-seier til United, som med det la press på Arsenal, før deres kamp mot Brighton.

Dessverre fortsatte «the Gunners» veien mot Champions League, da de slo sørkystmotstanderen 2-0 senere søndag kveld.

Manchester United 4-1 (3-0) Tottenham

Women Super League
Leigh Sports Village

1-0 Toone (09), 2-0 Press (19), 3-0 Sigsworth 31), 4-0 Toone (str. 48), 4-1 Kennedy 90+3)

United: Mary Earps, Kirsty Smith, Millie Turner, Amy Turner, Ona Batlle (Carrie Jones, 84.), Katie Zelem Jackie Groenen (64), Lucy Staniforth Jane Ross (63), Christen Press (Maria Thorisdottir, 84.), Jess Sigsworth (Leah Galton, 63), Ella Toone, Kirsty Hanson

————————————————-

Live-oppdateringer:

Kampen er slutt.

90+3′ United 4-1 Tottenham
United vinner denne kampen, men Tottenham skal ha at de scorer det peneste målet. Alanna Kennedy skyter frisparket helt oppe i det lengste krysset. Går riktignok via muren, men like fullt et fint trøstemål.

90+2′ Tottenham med et sent press for et trøstemål. Får frispark fra 25 meter.

89′ Tottenham erstatter Jessica Naz med Angela Addison.

87′ Galton kommer seg fri på sin venstrekant, men forsøket avverges til corner. Den har Spencer grei kontroll på.

84′ Nye United-bytte. Maria Thorisdottir erstatter Christen Press, mens Carrie Jones erstatter Ona Batlle.

80′ United peprer Spurs-målet nå. Hanson som prøver seg fra distanse, men Spencer får reddet. Ballen lander i beina til Christen Press, men hun blir avblåst for offside.

78′ Ny god mulighet når Galton finner Press på drøye 13 meter. Skuddet går rett utenfor mål.

77′ Hanson kommer seg fri på høyresiden og spiller til Toone på kanten av sekstenmeteren. Går for hat-tricket, men skuddet overlister ikke Spencer.

72′ Toone slår en corner som holder på å gå inn. Spencer må slå unna.

67′ Hanson med en kjempesjanse når hun kommer alene med Becky Spencer, men Spurs-keeperen gjør en god redning.

64′ Også Tottenham gjør to bytter. Esther Morgan og Gemma Davison erstatter Ashleigh og Rianna Dean.

63′ Trippelbytte for United. Jane Ross, Jackie Groenen og Leah Galton erstatter Jess Sigsworth, Lucy Staniforth og Katie Zelem.

59′ Press prøver seg fra distanse, men Spencer redder relativt komfortabelt.

58′ Tottenham nære. Igjen er det millimeterne det står på. Naz som nesten får tuppet den forbi Earps.

51′ Ella Toone river seg fri med flotte finter. Spiller til Batlle som tar et offensivt løp, men angrepet renner ut i sanden.

50′ Green stopper Hanson på vei fremover. En god søknad om gult kort, som hun får innvilget.

48′ United 4-0 Tottenham
Ella Toone får muligheten til å sette sitt andre for dagen, og gjør absolutt ingen feil. Sender keeper Becky Spencer til venstre, og ballen til høyre.

47′ Straffe til United! Toone spiller Staniforth fint gjennom. Hun felles på vei inn i feltet, og dommer peker på straffemerket!

46′ Avspark i andre omgang.

45+1′ Pause. Omgangen blåses av idet United er på en farlig kontring. Casey Stoneys jenter kan likevel gå i garderoben med en særdeles komfortabel ledelse.

43′ Tottenham med en god mulighet. Naz løper seg fri fra Smith, før hun legger ballen inn i feltet. Der er Rachel Williams millimetere unna å heade inn en redusering.

39′ Staniforth som til slutt ender opp med å skyte, men ballen går så vidt over mål.

38′ Gjestenes Neville feller Hanson rett utenfor feltet, og får det gule. United med frispark i farlig posisjon.

36′ Hanson får avsluttet under sterkt press, men skuddet blir av det svakere slaget.

31′ United 3-0 Tottenham
Hanson legger inn fra sin venstrekant. Inne i boksen lurer Jess Sigsworth, som setter ballen i mål. Nå begynner det å bli komfortabelt for Stoneys mannskap.

28′ Lucy Staniforth får det gule kortet, etter å ha stoppet gjestenes Neville på vei frem i banen med ureglementerte midler.

19′ United 2-0 Tottenham
Press gjør nummer to! Corneren blir klarert ut av Tottenhams felt. Toone plukker den opp på høyresiden, og svinger inn et nydelig innlegg. Foran mål venter Press, som stanger ballen i mål. Kjempestart for United.

18′ En litt spesiell situasjon her nå. United får frispark i farlig posisjon, men er ikke fornøyd med avstanden Spurs-spillerne har til ballen. Det hele ender til slutt med at Zelem får det gule. Hun tar dødballen selv, skyter i muren og skaffer United en corner.

16′ Press kommer til avslutning i Spurs-feltet, men skuddet går utenfor.

15′ United er gode til å stresse Spurs høyt i banen, men

9′ United 1-0 Tottenham
Denne gangen gjør Toone det selv! United spiller seg fint ut bakfra, og Press mottar ballen på midtbanen. Hun finner Hanson ute på venstre, som legger inn til Toone. Hun avslutter kontant, og sender med det United i føringen.

5′ Toone igjen frempå, denne gangen med et innlegg mot Hanson. Det blir hakket for upresist.

3′ Ella Toone spiller en fin gjennombruddspasning til Christen Press, men den amerikanske angriperen setter avslutningen rett på gjestenes målvakt.

2′ Kaptein Zelem spiller en feilpasning i farlig område. Tottenham spiller seg til en god skuddposisjon, men Jessica Naz får ikke dreis på avslutningen.