Kapteinen scoret to da United vant enkelt

U18-laget er soleklare favoritter til tross for egen svak ligaform.

United vant komfortabelt 4-0 borte mot Sunderland lørdag ettermiddag.

Det var ingen overraskelse at United vant, for Sunderlands U18-lag står nå med 16 kamper og 16 tap i U18-ligaen denne sesongen.

Kaptein Charlie McCann scoret to av Uniteds mål fra sin dype midtbaneposisjon, mens Zidane Iqbal og innbytter Max Haygarth scoret de to andre målene.

Elanga med tverrliggerskudd

Sunderland hadde den første sjansen, etter at en United-feil ga Sunderland en god kontringsmulighet.

De svarte kattene (eller kattungene som vi kanskje kan kalle Sunderland på U18-nivå) hadde i det hele tatt overtaket på United i de aller første minuttene, med en rekke hjørnespark og et United-lag som slet med å komme skikkelig i gang i den sterke vinden i den nordøstlige delen av England, men så tok United over.

Uniteds første skikkelige sjanse kom i det 14. minutt da Anthony Elanga – tilbake etter å ha vært ute med skade siden november – sendte et frispark i tverrliggeren. Ballen gikk fra tverrligger og ned i keeper, og Sunderland-målvakten var egentlig heldig med at ballen ikke spratt inn i eget mål.

Elanga hadde flere sjanser til de neste minuttene, blant annet på to nye gode frisparkforsøk.

HADDE ET GODT COMEBACK: Anthony Elanga.

United tar ledelsen – og dobler

Anthony Elanga ledet an et United-lag som etter hvert dominerte stort, men United klarte ikke å score den første halvtimen.

Målet kom rett etterpå.

Elanga tok med seg ballen inn i Sunderlands 16-meter, og han serverte Zidane Iqbal, som på elegant vis skaffet seg rom til å skyte, før han sendte United i ledelsen.

UNITEDS EGEN ZIDANE: Zidane Iqbal.

Noen minutter før pause gikk United opp i 2-0. Reece Devine slo inn fra venstre, ballen gikk via Connor Stanley og ut til Charlie McCann som fyrte av omtrent fra 16-meterstreken, og ballen suste inn i nettet inne ved stolpen, og United ledet dermed 2-0.

Det stod 2-0 til pause.

Innbytter og kapteinen økte til 4-0

United gjorde to bytter i pausen – Björn Hardley og Max Haygarth kom inn, og ut gikk Reece Devine og Anthony Elanga, som begge var gode i førsteomgangen.

Haygarth endte opp med å bli spilleren som sendte United opp i 3-0. Han fikk stå alene fremfor mål, og satte ballen enkelt i mål, etter at Omari Forson på glimrende vis la ballen til rette for ham etter at et innlegg fant Forson på bakerste stolpe.

SCORET UNITEDS TREDJE: Max Haygarth, her fra en kamp mot Derby County.

Få minutter etterpå dunket Charlie McCann inn sitt andre for dagen fra distanse, og det stod 4-0.

United fortsatte dominansen etter dette også, men til tross for en rekke sjanser ble det ikke flere mål.

Sunderland 0–4 (0-2) Manchester United

U18 Premier League
Academy of Light

Mål: 0-1 Zidane Iqbal (31.), 0-2 Charlie McCann (43.), 0-3 Max Haygarth (56.), 0-4 McCann (60.).

Manchester United: Dermot Mee – Harvey Neville, Lukasz Bejger, Ben Hockenhull, Reece Devine (Björn Hardley, 46.) – Charlie McCann, Zidane Iqbal – Omari Forson, Connor Stanley, Anthony Elanga (Max Haygarth, 46.) – Ayodeji Sotona (Charlie Wellens, 69.).
Ubenyttet innbytter: Ondrej Mastny.