1-0: Tahith Chong (4.), 2-0: DJ Buffonge (49.), 3-0: Chong (60)
Gult kort: Chong, United, Taylor, Sunderland. Rødt kort: Tanner, United.

United: Matej Kovar; Tyrell Warren (Lee O’Connor, 46), Regan Poole, Ro-Shaun Williams, George Tanner 25, Callum Whelan, DJ Buffonge, Ethan Hamilton, Tahith Chong (Millen Baars, 75), Josh Bohui, Zak Dearnley (James Garner, 46).
Uben.innb.: Paul Woolston, Luca Ercolani

Tahith Chong var kampens store spiller da Uniteds U23-mannskap vant 3-0 mot Sunderland på Leigh Sports Village fredag kveld.

Chong åpnet scoringsballet allerede etter fire minutter med et utsøkt skudd etter et fabelaktig angrep av United.

Tvilsom utvisning

Ricky Sbragias ungutter kunne, og burde scoret både to og tre før kvarteret var spilt etter en forrykende innledning på kampen.

Etter 25 minutter kom imidlertid situasjonen som kunne snudd kampen på hodet da George Tanner fikk et meget tvilsomt rødt kort. Sunderlands Connelly kom fri på kanten og løp mot mål med United-spilleren like bak.

UTVIST: George Tanner fikk et meget tvilsomt rødt kort, men United vant 3-0 med ti mann og topper nå tabellen. (Arkivfoto)

Tanner taklet ikke, men berørte foten til Sunderland-spilleren som gikk i bakken og dommeren konfererte med assistenten sin en god stund før han trakk opp det røde kortet.

Fikk hjelp fra Southampton

United fikk imidlertid en drømmestart på 2. omgang da DJ Buffonge ble spilt fri av Chong. Buffonges skudd var av det slaget som Sunderland-keeper Max Johnstone burde reddet, men lillebroren til tidligere United-keeper Sam var uheldig og ballen gikk via hånden hans og i mål.

UBESEIRET: Uniteds U23-trener Ricky Sbragias mannskap har vunnet fem og spilt tre uavgjorte kamper så langt denne sesongen.

Etter en knapp time besørget Chong 3-0 og seieren var i realiteten sikret, siden gjestene fra Sunderland skapte svært lite foran United-keeper Matej Kovar.

Kvelden ble enda bedre da Southampton vant på overtid mot Wolverhampton, og dermed overtok Ricky Sbragias gutter tabelltoppen før de to topplagene møtes neste fredag.

Slik var kampen:

United vant 3-0, og nesten like gledelig var det at Southampton scoret tre minutter på overtid mot Wolverhampton og vant 3-2. Dermed har Ricky Sbragias mannskap overtatt tabelltoppen i kveld.

SLUTT

82 min: Vi var kanskje en smule kjapt ute med å konstatere at United ville overta tabelltoppen. Wolverhampton har nemlig scoret to mål på ett minutt mot Southampton, og det står 2-2 i den kampen. Så lenge det resultatet står seg er United likevel serieleder i kveld. Det er fem minutter igjen i begge kampene.

74 min: Bytte United: Tomålsscorer Tahith Chong forlater banen til stående applaus. Han skal få hvile det siste kvarteret med tanke på UEFA Champions League Youth-kampen mot Juventus på tirsdag. Millen Baars kommer inn for tomålsscoreren.

72 min: Sunderlands Brandon Taylor får gult kort etter en ettersleng på Joshua Bohui.

67. min: Dette er på vei til å bli en fortreffelig aften for United. Southampton leder nå 2-0 over Wolverhampton og United vil overta tabelltoppen i kveld.

60 min: 3-0 til United. Chong får ballen utenfor 16-meteren, finner rom og skyter i lengste hjørne. Lekker scoring fra kampens store spiller. Det ser ut til at det er Sunderland og ikke United som spiller med ti mann.

57 min: Det er United som styrer nå. Forsvaret til Sunderland henger ikke med i svingene når United skrur opp tempoet.

49 min: 2-0 til United. DJ Buffonge får en nydelig stikker fra Chong. Skuddet går rett på keeper Max Johnstone, som ikke er spesielt heldig og ballen går via Sunderland-keeperen og i mål. Perfekt start på den 2. omgangen for United.

46. min: 2. omgang er i gang. United gjør to bytter. Ut går Tyrell Warren og Zac Dearnley, mens Lee O´Connor og James Garner kommer inn.

Pause: United tar med seg en fortjent ledelse til pause, men den kunne vært større. De første 20 minuttene styrte United alt og hadde flere gode sjanser, men et omdiskutert rødt kort til George Tanner har endret kampbildet. Nå er det en jevn batalje på Leigh Sports Village.

45+2: Dan Neil med gjestenes største sjanse. Fyrer løs fra ca 20 meter, men skuddet går like utenfor.

43 min: Gladnyhet fra sørkysten. Southampton har tatt ledelsen mot Wolverhampton. Det betyr at United vil overta tabelltoppen om resultatene står seg.

34 min: Sunderland har kommet mye bedre med nå, men har ikke skapt de store sjansene.

25 min: RØDT KORT: George Tanner får et meget tvilsomt rødt kort. Connelly er fri på kanten og løper mot mål med United-spilleren like bak. Tanner takler ikke, men berører foten til Sunderland-spilleren som går i bakken. Spørsmålet er om det er en klar målsjanse.

17 min: Sunderland-kaptein Owen Gamble får en vridning i kneet og må gi seg. Jack Connelly erstatter kapteinen.

12 min: Callum Whelan skyter like utenfor. United får corner og Chong velger en pasning 45 grader ut til hjørnet av 16-meteren. Whelan forsøker å plassere ballen i lengste hjørne, men den sniker seg like utenfor.

8 min: DJ Buffonge treffer stolpen. Unggutten tråkler seg gjennom et passivt Sunderland-forsvar, og mister først ballen, før han vinner den igjen. Plasserer ballen forbi Sunderland-keeper Max Johnstone, men treffer innsiden av stolpen.

4 min: 1-0 til United: Tahith Chong sender United i ledelsen med en utsøkt avslutning. Zak Dearnley kom seg fri på høyrekanten og fikk lagt inn til Joshua Bohui som elegant hælsparket videre til Chong. Chonger presset men finner en åpning og plaserer ballen helt nede ved stolperoten. Drømmestart for United.

1 min: Kamper er i gang