GettyImages-1372834123-kopi

Shoretire og Mejbri scoret i målkalas

Fredag kveld fulgte Uniteds U23-lag opp U18-lagets FA Youth Cup-seier fra dagen før, da Neil Woods menn beseiret Derbys unggutter med sifrene 5-2 på Leigh Sports Village.

Resultatet fører United opp på fjerdeplass i Premier League 2, riktignok med flere kamper spilt enn de to lagene rett bak på tabellen.

Alt tyder på at resultatet heller ikke var altfor flatterende, ettersom det som har kommet fra Manchester peker mot relativt stor United-dominans.

Blant annet skal Shola Shoretire og Zidane Iqbal begge ha hatt store sjanser tidlig i kampen uten å få uttelling.

Det fikk dog Álvaro Fernández, da den unge spanjolen dro seg fri på venstresiden. Ungguttens første forsøk ble blokkert, men den tidligere Real Madrid-spilleren lot seg ikke be to ganger da han fikk muligheten på retur.

Manchester United v Derby County: Premier League 2
SPANSK STORTALENT: Álvaro Fernández var direkte involvert i tre av fem scoringer da Uniteds U23-lag slo Derby fredag.

Spanjolen var pigg gjennom kampen, blant annet da han fant Shoretire med ti minutter igjen av omgangen, men heller ikke denne gangen lyktes det Newcastle-fødte stortalentet å finne veien til nettmaskene.

Da heller ikke Noam Emeran klarte å score på tampen av omgangen, gikk United til pause med «bare» en ettmålsledelse.

Etter hvilen skulle dog slusene åpne seg fullstendig.

Som følge av en svikt i forsvaret kunne gjestenes Osazee Aghatise sette utlikningen fra kloss hold, mot spillets gang.

Da våknet også United.

Først gjenvant Hannibal Mejbri ledelsen fra elleve meter, etter at Will Grewal-Pollard hadde stoppet Emeran med ureglementerte midler inne i eget straffefelt. Deretter kunne Emeran selv doble ledelsen etter fint forarbeid fra Fernández.

SENDTE UNITED TILBAKE I FØRINGEN: Hannibal Mejbri scoret på straffe.

Med ti minutter igjen var spanjolen igjen på farten da han serverte Charlie Savage, som headet inn spikeren i kista. For å strø salt i såret på Derby snek Shoretire seg inn bak forsvaret med tre minutter igjen, før han leverte en iskald avslutning.

Da hjalp det lite at polske Bartosz Cybulski scoret trøstemål til 5-2 godt inne i overtiden.

U23: United 5-2 (1-0) Derby

Premier League 2
Leigh Sports Village

G: Savage, Mellor, Emeram

1-0 Fernández (23), 1-1 Aghatise (54), 2-1 Mejbri (str. 63), 3-1 Emeran (Fernández, 71), 4-1 Savage (Fernández, 80), 5-1 Shoretire (87), 5-2 Cybulski (90+5)

United: Ondrej Mastny; Charlie Wellens, Will Fish, Björn Hardley, Álvaro Fernández; Charlie Savage, Zidane Iqbal, Hannibal Mejbri; Shola Shoretire, D’Mani Mellor (Manni Norkett, 84.), Noam Emeran (Connor Stanley, 78.).

Uben.innb.:: Radek Vitek, Sonny Aljofree, Maxi Oyedele.

————————————————————————

Og der er også kampen ferdig.

90+5′ United 5-2 DERBY
Bartosz Cybulski scorer et trøstemål for Derby.

87′ UNITED 5-1 Derby
Shola Shoretire strør salt i Derby-såret når han kommer seg inn bak Derby-forsvaret og iskaldt finner veien til nettmaskene.

84′ United bytter. D’Mani Mellor går ut, Manni Norkett kommer inn.

80′ UNITED 4-1 Derby
Der sitter nok spikeren i kista. Charlie Savage header ballen i mål etter et flott innlegg fra Álvaro Fernández.

78′ Connor Stanley erstatter Noam Emeran i Manchester.

71′ UNITED 3-1 Derby
Noam Emeran dobler ledelsen for United når han finner nettet inne i gjestenes straffefelt.

63′ UNITED 2-1 Derby
United får straffe, og det er Noam Emeren som skaffer den i duelle med Will Grewal-Pollard. Fra elleve meter er Hannibal Mejbri sikker. Dermed er United tilbake i ledelsen.

54′ United 1-1 DERBY
Osazee Aghatise finner plass før han sender ballen ned i hjørnet.

46′ Avspark.

45′ Pause. United avslutter omgangen med en ettmålsledelse.

23′ UNITED 1-0 Derby
United er i føringen! Det er Álvaro Fernández som sender United i ledelsen. Spanjolen skal ha levert et fint løp ned langs venstresiden før han kommer seg til avslutning. Det første forsøket blir blokkert, men på returen er unggutten sikker.