– Var misfornøyd med Mkhitaryan

Jose Mourinho innrømmer at armeneren ble vraket etter for mange svake kamper.

Henrikh Mkhitaryan startet sesongen med målgivende i hver eneste kamp, før formen gradvis forsvant.

Etter tapet borte mot Chelsea har han så ikke vært å se i United-drakt, men mot Brighton er han tilbake.

Les også: Dette sa Mourinho i første del av pressekonferansen

– Micki tilbake

Det bekreftet Jose Mourinho på del 2 av fredagens pressekonferanse, den som har vært sperret frem til 23.30 skandinavisk tid fredag.

– I de siste kampene har Mkhitaryan vært ute. Andre spillere har fått sjansen i den rollen han normalt ville hatt, men jeg synes det er rettferdig at Mkhitaryan er tilbake igjen lørdag, sa Mourinho.

Han ville ikke si om Mkhitaryan kom til å starte, siden det fortsatt gjenstod en treningsøkt da pressekonferansen ble avholdt. Han erkjente imidlertid at armeneren rett og slett ble vraket mot Newcastle og Basel på grunn av dårlig form i oktober og november-kampene.

– Mkhitaryan var ute fordi jeg ikke var fornøyd med hans siste prestasjoner, og da tenker jeg ikke på én eller to kamper. Jeg snakker om prestasjonen i tre, fire eller fem kamper. Han startet sesongen bra, men så forsvant han mer og mer for hver kamp som ble spilt. Kvaliteten på mål, målgivende, høyt press, gjenvinning høyt i banen, være samlende som 10er, alt dette ble gradvis dårligere. Til slutt var det nok. De andre, alternativene til Mkhitaryan, jobbet jo hardt for å få sjansen. Så enkelt var det.

– Scorer ikke nok

Mourinho ble også spurt om han og United burde få mer kreditt for en foreløpig 2. plass, siden forrige sesong endte utenfor topp-4, men portugiseren ville ikke si annet enn at det er ulikt fokus på ulike klubber, uavhengig av rammevilkår.

Han var ikke enig i at dette United-laget er det mest spennende angrepslaget han har ledet. I stedet påpekte han at United burde scoret mer på alle sjansene som blir skapt.

– Men Martial har scoret mer denne sesongen. Derfor starter han også oftere. Derfor får han flere minutter. De andre gjør så godt de kan. De har ulike kvaliteter, men noen gang skaper vi mye uten å score nok mål på sjansene våre, sa Mourinho.

Les også: Dette sa Mourinho i første del av pressekonferansen