garner070921j

England klar for U21-EM

England og James Garner er klar for U21-EM etter en komfortabel 3-0-seier mot Albania.

U21: England – Albania 3-0 (1-0)

EM-kvalifisering U21. 1-0: Folarin Balogun (45), 2-0: Folarin Balogun (66), 3-0: Cameron Archer (77)

Oppturen fortsetter for James Garner som hjalp Nottingham Forest tilbake til Premier League. Tirsdag kveld kom han inn et drøyt kvarter før slutt da England slo Albania 3-0.

Dermed er England klar for EM-sluttspillet i Romania og Georgia neste sommer.

England har to kamper igjen i gruppespillet, men leder gruppe G tre poeng foran Tsjekkia som kun har én kamp igjen.

Garns
TIL EM: James Garner og England er klare for U21-EM etter 3-0 mot Albania tirsdag kveld.

Ettersom innbyrdes oppgjør teller ved poenglikhet er det allerede klart at England har vunnet gruppen uavhengig av de siste resultatene i gruppen. England har nemlig slått Tsjekkia i begge gruppekampene.

Garner kom inn for Curtis Jones med et drøyt kvarter igjen av kampen. Det var imidlertid ikke Garner som stjal de største overskriftene. Arsenal-spissen Folarin Balogun sørget for både 1-0 og 2-0 før Cameron Archer økte til 3-0 på Proact Stadium i Chesterfield.

Englands to siste kamper er for ordens skyld mot Kosovo og Slovenia.

U21: Litauen – Nord-Irland 1-1 (0-1)

EM-kvalifisering U21. 0-1: Dale Taylor (17), 1-1: Artemijus Tutyškinas (90+7)

Ethan Galbraith var kaptein og startet kvalifiseringskampen til U21-EM mot Litauen, mens Dermot Mee spilte hele kampen i det nordirske buret. Lenge så det ut til å gå mot tre etterlengtede poeng og en liten opptur for Galbraith og lagkameratene.

Nottingham Forest-spissen Dale Taylor sendte gjestene i føringen etter et drøyt kvarter og stillingen stod seg nesten kampen ut.

Mot slutten presset vertene Litauen på for en utligning og hele syv minutter på overtid utlignet forsvarsspilleren Artemijus Tutyškinas til 1-1.

Utligningen måtte Galbraith se fra sidelinjen etter at han ble byttet ut med knappe ti minutter igjen av ordinær tid. Da hadde United-spilleren, som tilbrakte forrige sesong på lån til Doncaster, allerede fått gult kort. Mee fikk også gult kort, på overtid, noen minutter før Litauens utligning.

De to poengene som glapp langt inn i overtiden har liten praktisk betydning for Nord-Irland. Med syv poeng er Nord-Irland sjanseløse mot suverene Spania som har vunnet samtlige kamper.

PS! Isak Hansen-Aarøen og Norge tapte 2-3 for Serbia i U19-EM-kvalifiseringen i Nederland.