Millioner på spill mot Leicester

Både sponsorpengene og premiepengene er bedre for United med spill i neste sesongs Champions League.

Søndagens oppgjør mot Leicester kan vise seg å bli en skjebnekamp på flere måter for Manchester United. Å ikke spille Champions League neste sesong kan nemlig bli kostbart for klubben.

Kan miste sponsormidler

Hvorvidt United er å finne i neste sesongs mesterliga, vil blant annet kunne påvirke overgangsvinduet ganske kraftig.

Dette vil gjøre tilværelsen på Old Trafford mindre attraktiv for både potensielle nysigneringer og spillere som alt befinner seg i klubben.

I tillegg vil en ny sesong i europaligaen føre til at United går glipp av betydelige sponsorinntekter.

DRAKTSPONSOR: Adidas har levert tøy til Juan Mata og United siden 2015.

Det er nemlig en klausul i kontrakten med draktsponsor Adidas som sier at utbetalingen på 75 millioner pund kan kuttes med 30 prosent, dersom United ikke kvalifiserer seg til Champions League i to sesonger på rad.

Dette tilsvarer et tap på 22,5 millioner pund.

Ettersom de røde fra Manchester ikke kvalifiserte seg til mesterligaspill før denne sesongen, blir det svært viktig å være med i høstens turnering.

Tjener vesentlig bedre i Champions League

Der er også mulighetene til å tjene penger mye større enn i europaligaen.

For eksempel vil bare å kvalifisere seg til gruppespillet i Champions League gi en utbetaling på 13,8 millioner pund, ifølge Manchester Evening News.

Dette er en markant forskjell fra de 2,6 millionene man får i Europa League.

Seier og uavgjort gir en utbetaling på henholdsvis 2,4 millioner og 820.000 pund i Champions League, mot 519.000 og 190.000 pund i Europa League.

MER AV DETTE: Champions League-triumfer vil United-fansen ha flere av. Det vil nok også de som betjener klubbens bankkonto.

I tillegg får gruppevinnerne i europaligaen en million pund, mens andreplass får 455.000 pund. I mesterligaen skiller man ikke mellom klubbene som går videre, og alle lag som kvalifiserer seg til åttendedelsfinale får en utbetaling på 8,6 millioner pund.

Differansen mellom turneringene fortsetter også videre i turneringsspillet. Vinneren av mesterligaen får 17,3 millioner pund, mot 7,7 millioner pund til vinneren av europaligaen.

Til sammen er det 75 millioner pund i premiepenger å hente på å vinne Champions League, mens det ligger 19,4 millioner pund i potten for vinneren av Europa League.

Har du også lest dette?