Keane-tvillingene utlånt

Enkelte tvillinger er så like at de til og med blir lånt ut på likt.

Will Keane til Wigan. Michael Keane til Derby. Søndag tar Wigan imot Derby på DW Stadium, og vi kan potensielt få en brødreduell av de sjeldne! Bildet over viser de Stockport-fødte ungguttene under feiringen av FA Youth Cup-triumfen i mai 2011. Litt mindre vennskapelig blir det nok om Michael får ansvaret med å passe på Will.

Derby County vant kampen om å få låne Michael Keane. Dette bekrefter The Rams på sin hjemmeside. Avtalen varer i utgangspunktet til 2. januar. Lag som Middlesbrough, Charlton og Millwall skal alle også ha vært interesserte i forsvarsspilleren.

Kanskje er det Derby-manager Steve McClaren, Manchester United-assistent da United tok trippelen i 1998/99-sesongen, som var grunnen til at Keane endte opp akkurat på Pride Park. McClaren hadde en trenerrolle under Harry Redknapp i Queens Park Rangers tidligere i høst, og fikk mye av æren for et tidvis nesten helt pottetett forsvar. Også Derby har fått en opptur med ham i klubben, og East Midlands-klubben er bare ett poeng fra play-off.

Det har lenge vært rykter om at denne overgangen ville finne sted, og det er vel heller ingen overraskelse om avtalen ender opp med å vare ut sesongen, om det ikke åpner seg opp en mulighet for spill i Premier League for United eller en annen klubb.

Michael Keane har denne høsten, i likhet med sin bror Will, vist seg som en svært målfarlig herremann. I tre av dei siste fire U21-landskampene har han kommet på scoringslisten, og ved samtlige tre anledninger var det snakk om det forløsende 1-0-målet. Han har altså allerede gjort det godt i hvitt før han ikler seg Derby-drakta.

I tillegg scoret Michael et strålende mål for Uniteds reservelag i slutten av oktober mot Fulham. Han plukket ballen opp utenfor sekstenmeteren, vendte lekkert med ball, og dundret den utagbart i mål bak keeper. Ingen typisk midtstopperscoring.

Michael Keane var i store deler av fjorårssesongen utlånt til Leicester City, der han dannet en svært god stopperduo sammen med Wes Morgan. I tillegg spilte han to kamper for førstelaget, i ligacupkamper mot Newcastle og Chelsea. Hans første obligatoriske kamp for førstelaget var i 2011/12 mot Aldershot, også det i ligacupen.

Wigan Athletic v Ipswich Town - Sky Bet Championship
Allerede i Wigan: Nick Powell.

Cirka en time etter at lånevinduet stengte ble det annonsert at tvillingbror Will Keane, som var ute i 16 måneder med en kneskade, også har blitt sendt på lån. Han har imponert tilstrekkelig for United-reservene til at Wigan har tatt sjansen på ham. Nick Powell er allerede utlånt til Wigan, og fansen er svært fornøyde med ham. Latics-sjef Owen Coyle har gjort en god jobb med lånespillere tidligere, eksempler fra Bolton-tiden som Daniel Sturridge og Jack Wilshere kan trekkes frem.

Will Keane har ikke vært utlånt tidligere. Han har ett innhopp for  førstelaget til Manchester United, i 3-2-tapet mot Blackburn på Old Trafford nyttårsaften 2011.