Mer egoisme, takk!

Landslagssjef Fabio Capello ber en "overgenerøs" Wayne Rooney om å bli mer kynisk og egoistisk. Slik mener italieneren at United-angriperen vil finne tilbake til formen fra Euro 2004.

Capello, som under landskampen mot Frankrike for et par måneder lot Rooney spille som enslig spiss, akter derfor å la ham få en fri rolle bak spissen (sannsynligvis Dean Ashton) når England møter USA på Wembley onsdag kveld.

"Jeg har pratet med Rooney kanskje tre ganger nå, og sagt til ham at han er for generøs," sier Capello.

"Han har forsøkt å gjøre for mye, og trenger derfor å spille i den posisjonen som passer ham selv best. Han har behov for å bli mer egoistisk, hvis ikke sliter han seg ut, og foran motstandernes mål må man være på hugget.

"Da jeg så Rooney under Euro 2004, spilte han meget bra. Han må finne tilbake til taktene fra den gangen. Rooney er en veldig viktig spiller for oss; han har et stort potensial, men kan gjøre det bedre.

"Etter min mening er han best i midten, like bak mannen som ligger helt på topp. Da kan han spille rettvendt istedet for med ryggen mot mål. Den som ligger foran vil da ha fordelen av en bevegelig spisspartner. Dette vil samtidig være til hjelp for Wayne, som må få opp scoringsraten," avslutter Fabio Capello.

Kilde: MEN