Mourinhos beskjed til spillerne

Mourinho vil vinne «The United Way» på et fullsatt Old Trafford.

José Mourinho hodt tidligere fredag den obligatoriske pressekonferansen inn mot det som ligger an til å bli nok et klassisk byderby mot Manchester City.

Der fortalte han at United har et motivert og skadefritt mannskap, og at gutta fra Sør-Amerika er trygt hjemme igjen etter lange flyturer.

MUTV har imidlertid særrettigheter, og Uniteds offisielle fjernsynskanal slo av en prat med treneren i etterkant av pressekonferansen.

Der forteller han hva han har sagt til spillerne før kampen.

– Min beskjed til spillerne handler om identiteten vår. Det handler om hva vi er. Vi må prøve å være oss selv o alle kampene vi spiller. Vi er viktigere enn motstanderne våre. Måten vi spiller på er viktigere enn hvordan motstanderne spiller. Vi må tenke på oss selv, og fokusere på oss selv, sier han.jm2

-Spill til kampen er ferdig

Manageren var fornøyd med måten United slo Hull på forrige Premier League-runde, og har bedt spillerne om å fortsette på den måten.

– I en slik kamp vil jeg at vi alltid skal spille helt til kampen er ferdig sånn vi gjorde mot Hull. Det var et fantastisk eksempel på det. Det var en tøff kamp, der vi tok ut alt vi hadde og førskte på seier helt til siste sekund. Det er det United-laget jeg ønsker meg, sier han.

Han påpeker også at United er i klart overtall på Old Trafford.

– På banen håper jeg det blir 11 mot 11, men på tribunen er det 70.000 mot tre eller fire tusen. Så vi vinner ganske klart med tanke på støtte, sier han.

 

Kommer til å bøtte inn ti år fremover

Han snakket også nok en gang om uttaksdilemmaet i morgen.rashford_zlatan

– Alle vil spille, men vi kan bare starte med elleve av dem, sier han til kanalen, og nekter å røpe særlig mer hvilke tanker han har om laguttaket inn mot sin første storkamp som United-trener.

Blant temaene var unggutten Marcus Rashford, som har levert inn en svært sterk søknad til å spille Manchester-derbyet etter å ha avgjort på Etihad i fjor, avgjort mot Hull i forrige PL-match og scoret hattrick mot Norge for U21-landslaget i midtuka.

José Mourinho er tydelig imponert over unggutten, som han mener allerede viser at han er en nøkkelspiller.

– Han er en fantastisk spiller. Siden han begynte å spille på førstelaget, har han levert hver gang. Han var viktig i fjor, og han er allerede viktig denne sesongen, sier portugiseren.

Spørsmålet er om det er nok til at han får spille i morgen. Mourinho ga ingen svar i fredagens intervju, men forteller hva med Rashford som imponerer ham mest.

Han scoret i debuten for landslaget, han scoret nå hattrick  for Englands U21-lag. For Rashford er det å score mål naturlig, og det er noe han vil fortsette med de neste 10 årene, sier Mourinho.

Hindrer City-poeng

Mourinho gjentok også det han sa om tilstanden til Mkhitaryan, landslagsspillerne som returnerte fra Sør-Amerika.

Han gjentok også at han ser på lørdagens potensielle drama som en helt vanlig Premier League-kamp, men han ser en liten ekstra fordel med å vinne mot City.

– Denne kampen er det samme som Hull forrige uke, og det samme som Watford neste uke. Det er et lite pluss at direkte rivaler for samme mål (PL-tittelen) spiller, så kan man sikre seg poeng det andre laget garantert ikke får. Det gjør det viktigere enn vanlig, sier treneren.

mourinho_guardiola
VANLIG KAMP: Både Pep og Mourinho understreker at det ikke finnes noe rivaleri de to imellom. Lørdagens kamp vurderes som en helt vanlig PL-kamp.

Han understreker likevel at rammen rundt kampen har mye å si for hvor viktig den blir.

– Jeg er her for å prøve å vinne Premier League. En ting er å spille derby når du er på femteplass, når det er den eneste muligheten du har til å gjøre noe bra, når du er i toppen er meningen bare å vinne tittelen.

Samtidig forteller han at han gleder seg til å endelig kunne bruke hele troppen.

– Det handler om rettferdighet for spillerne. Neste uke har vi Europa League, og etter Watford neste uke er det Ligacup, så spillerne som ikke har vært involvert får endelig spilletid.