Mens vi venter …

OPPDATERT Kunngjøringen utsatt til neste uke? Det melder The Telegraphs Mark Ogden.

Her er hva den renommerte og vanligvis velinformerte journalisten skriver onsdag formiddag:

«Av respekt for hans forberedelser til Nederlands VM-oppkjøringskamp mot Ecuador i Amsterdam på lørdag, vil Manchester United utsette bekreftelsen på Louis van Gaal som klubbens nye manager til neste uke.»

Videre skriver Ogden at United og Van Gaal har kommet til enighet om betingelsene i 62-åringens kontrakt, men at det fortsatt gjenstår noen små kontraktsmessige detaljer. Siden disse ennå ikke er helt på plass, har både United og Van Gaal valgt å utsette kunngjøringen til etter lørdagens privatlandskamp.

Ifølge Ogden ønsker ikke Van Gaal noen forstyrrelser foran kampen mot Ecuador, og samtidig er han var for at det kan fort kan oppstå beskyldninger om at han er mer fokusert på United enn på sin nåværende jobb med det nederlandske landslaget.
Dette er noe United har forståelse for, og derfor er klubben også innstilt på å vente til neste uke.

3-årskontrakt? BBC følger opp med denne:

BBC Sport forstår det ellers slik at Louis van Gaal vil skrive under på en 3-årskontrakt med United. Han skal deretter ta over managerjobben fra det øyeblikk Nederlands VM-spill er over. I likhet med flere øvrige medier mener også BBC at ansettelsen mest sannsynlig vil bli kunngjort først en gang i neste uke.

Hvorvidt Ryan Giggs vil ta imot det påståtte tilbudet om å bli Van Gaals assistent, er ennå ikke klart. Det som derimot synes klart, er at Van Gaal vil bringe med seg keepertrener Frans Hoek og videoanalytiker Max Reckers.

Og sånn går nu dagan …

I mellomtiden kan vi konstatere at dagene går, og at spekulasjonene helt sikkert vi fortsette. «Alle» forventer at Louis van Gaal blir Uniteds neste manager, og det meste tyder da også på at han blir det. Så langt har det likevel blitt med snakk, og stort sett bare fra pressehold. De involverte partene selv holder stort sett kortene tett til sine bryst.

En ting er imidlertid helt klar: Før Ryan Giggs dukket opp på onsdagens FA  Youth Cup-finale på Old Trafford, befant han seg tidligere på dagen i Nederland.  Der ble han observert idet han forlot Hotel Oranje i Noordwijk, etter sigende i nærheten av Louis van Gaals hjem.

Formålet med turen over Kanalen er det selvsagt lett å gjette seg til. Det spekuleres da også i at Ryan Giggs dro for å få avklaring på egen situasjon, og at han skal  ha blitt tilbudt jobben som Van Gaals nestkommanderende. Torsdag morgen foreligger det imidlertid ingen konkrete opplysninger rundt innholdet i de påståtte samtalene med den – etter alt å dømme – påtroppende United-manageren.

Ifølge Sky forsøkte reporter Gary Cotterill å få Van Gaal i tale under en boksignering i Amsterdam onsdag ettermiddag. Men til ingen nytte.

– Ingen kommentar, lød svaret fra den nederlandske landslagssjefen, og det var det.

Tausheten til tross ventes det en avklaring når som helst. Det kan skje allerede torsdag, eller kanskje ikke før over helgen. Som Van Gaal sa det til utlålmodige pressefolk forleden dag:

– Dere får vente til prosessen er fullført. Om dere ønsker å vite mer får dere stille spørsmålet til Manchester United – eller kanskje til en annen klubb, la han kryptisk til – og: – Jeg kan ikke si mer enn det.