Sánchez & co tapte terreng til tross for Young-mål

Chris Smalling, Kieran O’Hara og Joel Pereira er nok skuffet etter lørdagens kamper – av helt forskjellige grunner. Søndag hadde også Alexis Sánchez grunn til å være skuffet.

Lazio 2-1 Internazionale

Det kan bli en utrolig spennende vår i italiensk fotball, hvor Juventus, Lazio og Inter kjemper om ligatittelen. Søndag kveld spilte de to sistnevnte mot hverandre på Olimpico, og det endte 2-1 til Lazio.

Alexis Sánchez kom inn i sluttminuttene, men utgjorde ingen forskjell.

Ex-red Ashley Young scoret Inters mål (se under), hans første i italiensk fotball, og han ble med det den første engelskmannen siden Paul Ince til å score for Inter i Serie A. Dessverre for Young, Lukaku og Sánchez så snudde hovedstadslaget kampen.

Juventus topper nå tabellen ett poeng foran Lazio, og tre poeng foran Inter.

Atalanta 2-1 Roma

Lørdag kveld spilte Chris Smalling og Roma på bortebane mot Atalanta – det eneste av lagene på Champions League-plassene som Roma har en realistisk sjanse til å ta igjen.

Roma var tre poeng bak før kampen, og det så lyst ut da Edin Dzeko ga Smalling & co-ledelsen like før pause, men Atalanta snudde kampen i løpet av det første kvarteret av andreomgangen. Flere mål ble det ikke.

Ingen av baklengsmålene kan sies å ha vært Smallings feil, og han klarte seg stort sett ganske godt i forsvaret her, etter at han slet mer sist. «Det der var den første dårlige involveringen til Smalling i dag» sa Strive-kommentator Per-Jarle Heggelund da engelskmannen i det 63. minutt hadde en dårlig ballberøring i Atalantas boks.

Dermed er det nå seks poeng opp til Atalanta for Roma – i praksis sju siden innbyrdes oppgjør nå gjør at Roma uansett må ha flere poeng for å havne foran på tabellen.

TAPTE: Chris Smalling.

Bolton Wanderers 0-2 Wycombe Wanderers

Det er vel egentlig få grunner til å ha noe særlig tro på at Bolton skal klare å unngå nedrykk denne sesongen. Lørdag ble det et nytt tap, denne gangen på hjemmebane mot Wycombe Wanderers.

Ethan Hamilton spilte hele kampen, og ser ut til å bli fremhevet som en av de positive av noen supportere, og også lokalavisa fremhevet hans livlige start, i alle fall.

Bolton har 19 poeng opp til Wimbledon på trygg grunn.

BOLTON-TAP: Det ble hjemmetap for Hamilton, som på bildet er i aksjon for Southend, som sannsynligvis går ned sammen med Bolton.

Ipswich Town 4-1 Burton Albion

I midtuka avskrev vi vel egentlig Burton Albions sjanser til å blande seg inn i play-off-striden, og det ble ikke noe bedre etter lørdagens tap mot et av lagene de i så fall ville konkurrert mot.

4-1 ble det til slutt på Portman Road.

Kieran O’Hara startet som vanlig for Burton, men denne gangen fullførte han ikke. Han måtte ha behandling etter Ipswichs andre mål (kort tid før pause), og Burton endte opp med å måtte gjøre et keeperbytte.

Vi får håpe O’Hara er snart tilbake, både for Burtons del og for O’Haras del.

BLE SKADET: Kieran O’Hara.

Oldham Athletic 1-1 Forest Green Rovers

Cameron Borthwick-Jackson spilte fra start igjen for Oldham da de fikk besøk av Forest Green på Boundary Park.

Det endte 1-1 etter en sen utligning av bortelaget.

Vi har foreløpig ikke funnet noe om hvordan Borthwick-Jackson gjorde det, men han ble i alle fall ikke byttet ut.

Oldham har 15 poeng ned til nedrykksplass, så det er ingen grunn til å se med nervøst blikk nedover tabellen.

CAMERON BORTHWICK-JACKSON: Her i aksjon for Tranmere.

Gainsborough Trinity 1-3 Stalybridge Celtic

Stalybridge Celtic vant 3-1 borte mot Gainsborough Trinity.

Det var deres første ligaseier siden romjula, så dette var en etterlengtet trepoenger. De vant selv om de spilte store deler av kampen med ti mann.

Både Alex Fojticek og Max Taylor startet kampen for Stalybridge, og Fojticek ser ut til å ha gjort enkelte gode redninger i løpet av kampen.

Andre:

• Joel Pereira har gjort flere stygge feil for Hearts i det siste, og i den svært viktige kampen mot Hamilton lørdag så ble portugiseren satt på benken, noe som virket å være populært blant supporterne. Før 16 minutter var spilt så ledet uansett allerede Hamilton 2-0, men takket være en utvisning kort tid etterpå klarte Hearts å komme seg tilbake i kampen, og reddet et poeng på hjemmebane. 2-2.
  • George Tanner var nok en gang ikke i Salford Citys tropp.
  • Lørdag kveld spiller Chris Smalling og Roma en svært viktig kamp mot Atalanta. Av lagene på Champions League-plass, så er Atalanta det eneste laget Roma har en god sjanse til å ta igjen – de ligger for øyeblikket tre poeng bak.
  • Søndag kveld spiller Alexis Sánchez og Inter borte mot gullrival Lazio. Inter har like mange poeng som Juventus, og de to er ett poeng foran Lazio. Sánchez starter vel fort på benken denne gangen, men kanskje kan han bidra likevel, slik han gjorde i derbyet?
  • Dean Henderson og Sheffield United er ikke i aksjon denne helga, siden de har vinterpause.
  • Marcos Rojos Estudiantes spiller ikke før mandag kveld/natt til tirsdag.