thorisdottirwhite130222

Måtte ut med skade en uke før cupderbyet

Manchester United har potensielt en stopperkrise foran neste helgs kamp mot Manchester City.

Søndag spilte Norge mot Italia i Algarve Cup, og det endte med det andre tapet på rad for nordmennene, men for Uniteds del var det mest frustrerende at Maria Thorisdottir måtte ut med skade etter rundt halvspilt førsteomgang.

Et hodesammenstøt med en Italia-spiller førte til at en tilsynelatende svimmel Thorisdottir måtte byttes ut.

thorisdottirskade
Skjermbilde fra: Direktesport.no.

Hvis Thorisdottir ikke skulle bli klar til søndagens FA-cupoppgjør mot Manchester City, så blir det ekstra spennende å se lagoppstillingen til den kampen.

Millie Turner er ute på ubestemt tid, mens Aoife Mannion også har manglet i de to siste kampene, og må sies å være usikker til derbyet.

Hvis Thorisdottir da også er ute, så har ikke United all verden med alternativer, og spesielt ikke siden Hayley Ladd (som har vikariert som stopper ved noen anledninger) også har pådratt seg en skade i løpet av landslagsperioden, og også er usikker til derbyet.

Kanskje vil veteranen Diane Caldwell måtte spille sammen med noen med lite stoppererfaring, og det høres ikke optimalt ut mot et City-lag som har funnet formen.

Italia vant for øvrig 2-1 i en kamp hvor samtlige mål ble scoret i den første omgangen. Vilde Bøe Risa spilte hele kampen for Norge.

På onsdag møter Norge Portugal i kampen om tredjeplassen i turneringen, og det blir spennende å se om Thorisdottir er tilbake i den kampen.

NORGE
TAPTE: Maria Thorisdottir, Bøe Risa og Norge. Bildet er fra 2018, altså flere år før de ble lagvenninner i United.

Målløst i United-duellen

Fem United-spillere kunne vært involvert i kampen mellom England og Spania på Carrow Road i Arnold Clark-Cup, men det ble til slutt bare to som kom på banen av våre.

Ona Batlle startet kampen for Spania, og spilte frem til hun ble byttet ut i det 62. minutt, mens Ella Toone kom innpå i det 80. minutt for hjemmelaget.

Håpet var nok Toone skulle bidra til å vippe kampen i Englands favør, men det endte målløst.

Mary Earps, Katie Zelem og Alessia Russo ble sittende på benken hele kampen for England.

England spiller siste kamp i turneringen mot Tyskland på Molineux på onsdag.

Burnley v Manchester United: Vitality Women's FA Cup
MØTTE HVERANDRE FOR LANDSLAGET: Ona Batlle og Ella Toone – men de var ikke på banen samtidig på Carrow Road.