– Mata tilbudt et siste kontraktsforslag

Manchester United-journalist Samuel Luckhurst melder at Manchester United har kommet med sitt siste tilbud til spilleren som ryktes tilbake til Spania.

Juan Mata er inne i kontraktens siste måneder med Manchester United, og til sommeren kan spanjolen gå gratis til en annen klubb om han skulle ønske det. 

Etter det lokalavisen i Manchester, Manchester Evening News, erfarer skal klubben ha kommet med sitt siste kontraktstilbud til spilleren.

Saken er ført i pennen av Samuel Luckhurst, som pleier å ha god kontroll på det som rører seg i klubben.

Lengden på kontrakten skal angivelig være på ett år, pluss opsjon på et andre. 

Juan Mata ønsker å bli værende i klubben, men vil ha en kontrakt på to år. Mellomløsningen som nevnt over kan være nok til at han skriver under.

Tidligere i år ble det kjent at Manchester United har tilbudt Mata en ambassadørrolle i klubben, men først når fotballskoene en gang skal legges på hyllen.

ÅPNET BALLET MOT CHELSEA: Juan Mata scoret mot gamle lagkamerater da Chelsea kom på besøk til Old Trafford i Premier League.

31-åringen står med fem mål og to målgivende i alle turneringer i år. I Premier League har han spilt 21 kamper, hvorav 15 av dem er fra start.

En midtbane på flukt

Det er ingen hemmelighet at Ander Herrera (så godt som) er klar for nye eventyr i den franske hovedstaden med Paris Saint-Germain.

Ryktene rundt Paul Pogbas fremtid har eskalert kraftig de siste ukene, og franske L’Équipe har meldt at en overgang til Real Madrid «virker planlagt», og flere andre medier melder at Pogba selv ønsker en overgang.

TAKK FOR LAGET: Sannsynligheten for at vi ser denne handshaken flere ganger på Old Trafford er ikke all verden.

Les også: – Pogba vil til Madrid

Når to så sentrale spillere i midtbaneleddet trolig forsvinner, blir insentivet for å beholde Mata enda større.

Interesse fra Barcelona

Ifølge the Sun skal Ernesto Valverde være lysten på å lokke Mata til Catalonia. De er ikke innstilt på å opprettholde lønnen han hever i Manchester United, men en solid signeringsbonus skal være et plaster på såret.

Det er ikke første gang vi hører om Barcelona-interesse for Mata. 

ØNSKER SEG MATA: Barcelona-manager Ernesto Valverde takker gjerne ja til sin landsmanns tjenester på Nou Camp kommende sesong.

Om han skulle velge å dra tilbake til gamlelandet er det vanskelig å tro at han vil tiltenkes en annen rolle enn benk/rotasjon for å hvile de viktigste spillerne.

En tilværelse han beveger seg lenger inn i hos Manchester United.

Avisen melder også at Atletico Madrid er klare til å kaste seg inn i kampen om Mata, hvis han først skal flytte på seg.