Mata sikret tre poeng

REFERAT: Umiddelbar effekt for Van Gaal da Juan Mata reddet United.

Midt i et steinhardt Premier League-program så Manchester United fram til en sårt tiltrengt pustepause mot Crystal Palace på Old Trafford. Neil Warnocks menn sto med støvlene godt plantet i myra, og for vertene var kun tre poeng godt nok lørdag ettermiddag.

United mønstret en ellever så skadepreget at det nesten var morsomt, da Rojo, Smalling, Jones, Evans og Rafael alle var utilgjengelige. Med nykomponert forsvar, Falcao stadig ute, og Herrera utelatt sparket de gule guttene fra London i gang etter en kort minnemarkering for de falne i første verdenskrig.

Manchester United – Crystal Palace 1-0 (0-0)

1-0 Mata (67)

Manchester United: De Gea, Valencia, McNair (Fletcher, 91), Blind, Shaw, Fellaini, Carrick, Januzaj (Mata, 63), Rooney, Di María (Wilson, 71), Van Persie.

Crystal Palace: Speroni, Mariappa, Dann, Delaney, Ward, Puncheon, McArthur, Ledley, Bolasie (Gayle, 81), Chamakh (Bannan, 81), Campbell (Doyle, 91).

Langtekkelig

Første omgang var av den langtekkelige sorten. Etter halvspilt kamp hadde ikke Crystal Palace fyrt av et eneste skudd på mål, og hadde bare hatt ballen en fjerdedel av tiden, men så allikevel temmelig komfortable ut.

For det var gjestene som fikk den største sjansen i omgangen like før hvilen, da Damien Delaney snek en ball mellom Blind og McNair. Frazier Campbell var like ved å omsette sjansen til mål, men avslutningen ble i høyeste laget.

I det hele tatt gikk det tregt for United-gutta innledningsvis, og til tross for fullstendig statistisk dominans innenfor ballbesittelse og skuddstatistikk, må man kunne forvente noe mer potent enn hva som ble levert.

old-trafford

Gnist

Med tre kamper uten seier, og Arsenal til neste runde, gjaldt det å levere. Og hva enn Louis van Gaal hadde å berette i garderoben må det ha hjulpet. Etter pausen gikk det meste langt snøggere for de rødkledde.

Da kampen var litt over en time gammel slapp Juan Mata til, mens Adnan Januzaj banet vei. Det tok ikke lang tid før byttet fikk ønsket resultat. Rundt fire minutter senere sto det nemlig 1-0, etter at Mata plasserte et skudd fra utenfor boksen bak en småklønete Speroni. Ballen traff en motspiller på vei mot mål, og 26-åringen sikret seg med det sitt tredje mål for sesongen. Mål og målgivende pasninger virker å komme ut av ingenting for spanjolen, og Moyes fortsetter altså å påvirke United fra det skjulte.

Etter 83 minutter holdt Mata på å gjøre det igjen, da en returball rullet i hans retning og han moste ballen i stolpen. Utover det skapte ikke de røde djevlene så altfor mange sjanser, men det holdt til seier. Mot slutten dunket Crystal Palace langt, en strategi United hadde få problemer med å håndtere.

gutta-cpl

Så tar vi det derfra

Van Gaal fortsetter der han slapp i sommerens verdensmesterskap med å foreta bytter som gir umiddelbar effekt. Det er noe vi trenger i Manchester.

Tre viktige poeng til United, United stiger til 6. plass, og sist Crystal Palace vant på Old Trafford var Berlinmuren nyrevet. La oss håpe Van Gaal kan bygge videre på dette fundamentet.