– Mason fortjener å spille

Torsdag kveld er det duket for en av sesongens hittil viktigste kamper, når United tar imot Roma på Old Trafford. For Ole Gunnar Solskjærs mannskap handler det om å skaffe et best mulig utgangspunkt, før dobbeltoppgjøret avgjøres på Stadio Olimpico i Roma neste uke.

Den norske treneren har derfor plukket et sterkt lag, der Edinson Cavani, Paul Pogba og David de Gea er tilbake i laget etter foregående helgs 0-0-kamp mot Leeds.

– De er erfarne, de er toppspillerne våre. Vi følte at vi trengte den erfaringen i dag, og forhåpentligvis kan vi prestere, forklarer Solskjær til MUTV.

En som derimot må finne seg i å bli tildelt en plass på benken, er Mason Greenwood. 19-åringen har hatt en stigende formkurve den siste tiden, men må vike for veteranspiss Edinson Cavani.

Solskjær skjønner at valget kan oppfattes som urettferdig mot Greenwood.

– Mason fortjener ikke å ikke spille. Han fortjener å spille.

Tottenham Hotspur v Manchester United - Premier League
MER AV DET SAMME, TAKK: Solskjær ble så fornøyd med det hans gutter leverte i 3-1-seieren over Tottenham at han velger det samme laget før møtet med Roma på Old Trafford.

Dermed stiller den norske treneren med nøyaktig samme ellever som slo José Mourinhos Spurs-lag 3-1 tidligere i april. Solskjær forteller at han likte det han så av sine gutter den gangen, og at han håper på mer av det samme torsdag kveld.

– Vi leverte en sterk prestasjon i andre omgangen mot Tottenham. Vi vil se mye av det samme. Vi har lyst til å se Luke løpe fremover, og vi har lyst til å ha en solid base også, på grunn av bortemålene, sier Solskjær, og sikter til bortemålsregelen.

Nordmannen erkjenner at det er viktig å forhindre baklengsmålet når det første av to oppgjør spilles på hjemmebane, men at hans lag også vil prøve å angripe.

– Du vil selvfølgelig skaffe deg et resultat du kan bygge på, før du drar til Roma. Slipper du ikke inn, er det en god start, men vi har lyst til å skape sjanser og score mål. Vi har Paul, Edinson, Bruno og Marcus der oppe. Luke har vært blant de mest kreative spillerne i ligaen, og forhåpentligvis kan vi se det igjen.