– Martial er ikke en nier

Tidligere Manchester United-assistent Steve McClaren tror ikke Anthony Martial er svaret på topp for United.

Tidligere Sir Alex Ferguson-assistent Steve McClaren snakket denne uka om Manchester United hos Sky Sports.

McClaren har som manager opplevd alt fra stor suksess (Twente, Middlesbrough) til store nedturer (England, Newcastle, Nottingham Forest), men som United-assistent opplevde han bare førsteplasser i ligaen, i tillegg til at vi altså vant trippelen bare noen måneder etter at han kom inn som Brian Kidds erstatter.

Nå har han sett på hva sin gamle elev Ole Gunnar Solskjær egentlig har å jobbe med, og da han så på Uniteds lag mot Wolverhampton, så var han aller klarest i talen da han kom til spissplassen.

– Martial er ikke en nummer ni. Han er ikke en spiss, fastslår McClaren, og forklarer:

– Alle hans mål og beste øyeblikk kommer fra venstresiden, enten det er ytterst til venstre eller mer fra innsiden. Det er der han spiller, han kan ikke spille i midten alene.

DRAKTA LYVER: Martial har kanskje draktnummer ni på ryggen, men Steve McClaren er svært tydelig på at han mener at franskmannen ikke er en spiss.

Trenger ledere

McClaren mener ellers at Uniteds bakre femmer ser ganske bra ut, men at midtbanen har noen utfordringer med å finne et skikkelig anker – han mener McTominay på grunn av fysikken kan bidra til å gjøre det savnet mindre.

En annen ting han er opptatt av, er det å ha ledere i laget.

Ikke bare i kamp, men også på trening.

– Den første jobben er å få lederkarakterer, eller folk som kan bli ledere, inn igjen på Old Trafford og på treningsfeltet, mener McClaren.

Han tror de ujevne prestasjonene i stor grad kan skyldes en mangel på dette.

– En trenger ledere som hele tiden setter standarden.

GOD ASSISTENT: Steve McClaren opplevde stor suksess med Manchester United rundt årtusenskiftet.