REFERAT: Everton ødela kvelden for David Moyes og co.

I mai ble det klart at David Moyes var klar for nye utfordringer. Han skulle ta over etter legendariske Sir Alex Ferguson som hadde sjokkert en hel fotballverden med sin avgang.

Onsdag kveld skulle Moyes for aller første gang møte klubben han forlot. Også for store deler av støtteapparatet, i tillegg til Marouane Fellaini og Wayne Rooney har en fortid i Everton, så det var duket for en spesiell kveld på Old Trafford.

Det som skulle bli en festaften ble imidlertid aldri det.

Manchester United v Everton - Premier League
MINNESTUND: Lagene hedret Bill Foulkes før kampstart.

Everton åpnet friskest, og presset Manchester United tilbake på egen halvdel. Ti minutter ut i kampen trakk Kevin Mirallas seg innover fra venstre og klinket til. Skuddet var hardt, men gikk midt på David de Gea som hadde få problemer med å slå ballen til corner.

[poll id=»41″]Etter dette tok imidlertid hjemmelaget mer tak i kampen. Det gikk et forventningsfullt brus gjennom publikum da Danny Welbeck gikk i bakken, men dommeren vinket spillet videre. Den første store sjansen kom etter 22 minutter, da Shinji Kagawa mottok ballen inne i feltet. Fra kloss hold forsøkte han å vippe ballen over Howard, men Everton-keeperen hindret scoring.

24 minutter ut i kampen gikk Welbeck i bakken for andre gang, men heller ikke denne gangen tok Atkinson i bruk fløyta, til stor frustrasjon for hjemmepublikumet. Minuttet etter var Giggs veldig nære da han satte hodet på et Rafael-innlegg, men ballen snek seg like utenfor stolpen.

United var inne i en god periode. Etter en snau halvtime var Rooney ekstremt nære da han løsnet skuddfoten. Ballen gikk via en blåkledd Everton-spiller før den traff stolpen bak Tim Howard og gikk ut. Shinji Kagawa var centimetere fra å sette inn returen, men Everton-keeperen kastet seg frem og klarerte ballen med foten.

Så var det Evertons tur. Romelu Lukaku prøvde seg fra skrå vinkel, men David de Gea var med på notene og avverget forsøket. Returen, som havnet hos en Everton-spiller, ble blokkert av United-forsvaret.

På tampen av den første omgangen var United ekstremt nære scoring. Hjemmelaget kom seg rundt på venstrekanten og fikk lagt inn. Welbeck traff ikke ballen, som gikk videre og mellom beina på Wayne Rooney. Dermed gikk lagene i garderoben på stillingen 0-0.

I andre omgang gikk Manchester United rett i angrep. Patrice Evra klinket til fra 25 meter, men skuddet gikk rett på Tim Howard som hadde god kontroll. Akkurat som i den første omgangen, forsøkte Kevin Mirallas ti minutter etter avspark. Denne gangen gikk skuddet like utenfor fra 20 meter.

PIGG: Kevin Mirallas var en konstant trussel for United-forsvaret.

Et snaut kvarter ut i den andre omgangen tok Moyes grep. Adnan Januzaj og Nani snørte lissene og erstattet Rafael og Kagawa, som slet med å skape sjanser for hjemmelaget. Mens Nani presenterte seg med å skyte ballen opp på rad Z, slet Januzaj med å skape noe i minuttene etter at han kom inn.

UPOPULÆR: Martin Atkinson var ingen populær mann på Old Trafford onsdag kveld.

Etter timen var Wayne Rooney ufin i en duell med Phil Jagielka, og fikk gult kort av dommeren. Dermed må han stå over når United tar i mot Newcastle i helgen. Syv minutter senere gikk Januzaj overende på kanten av sekstenmeteren, men heller ikke denne gangen blåste Atkinson, som ble stadig mer upopulær på Old Trafford.

I det 69. spilleminutt kom Gérard Deuloféu inn for Ross Barkley. Den unge spanjolen presenterte seg umiddelbart. Han ble spilt fri av Lukaku, stormet oppover høyrekanten, og kom alene med De Gea fra skrått hold. Stortalentet klarte ikke å snike ballen mellom beina på United-keeperen.

Så tok det virkelig av. Januzaj dro seg fri sentralt i banen og løsnet skuddfoten. Howard slo ut til corner, og dette var starten på kaoset. En corner ble til en ny corner, som ble til en ny corner, og på den tredje corneren ble det kaos i feltet. Evra kom susende inn i feltet og stanget ballen midt på Howard. Ballen spratt ut til Welbeck, som bare skulle heade inn 1-0, men ballen gikk utrolig nok i tverrliggeren og ut. Det ville seg bare ikke for United.

Så smalt det. Feil vei. Lukaku lempet ballen inn i feltet, og ingen United-spillere klarte å klarere. På bakre stolpe dukket Bryan Oviedo opp og sendte Old Trafford et helt annet sted enn til himmels. 0-1.

United forsøkte å legge inn en sluttspurt, men det ville seg ikke. United klarte ikke å skape noen store sjanser i sluttminuttene. Uniteds andre hjemmetap for sesongen var et faktum. Rekken uten tap var brutt. Seriegullettråden var tynnere enn noensinne denne sesongen.