Manucho ble helten!

VIDEO: Den tidligere Manchester United-spilleren avgjorde Angolas første kamp i Afrikamesterskapet. Se målet her.

Mateus Alberto Contreiras Gonçalves – eller Manucho som han er bedre kjent som, kom til Manchester United fra den angolanske klubben Petro Atlético i januar 2008, etter å ha imponert Sir Alex Ferguson på prøvespill i forveien. Den afrikanske uslipte diamanten slet imidlertid med å slå til i United, og etter 18 måneder, to utlån og kun tre innhopp for Uniteds førstelag, bar turen videre til spanske Valladolid.

Manucho er fortsatt i Valladolid, men sliter også der med begrenset spilletid. På landslaget er derimot Manucho fast inventar, og startet søndag kampen for Angola da de møtte Burkina Faso i sin første gruppespillskamp i årets Afrikamesterskap.

Og angriperen takket for tilliten på beste vis! På stillingen 1-1 drøye 20 minutter før slutt mottok Manucho ballen på cirka 20 meters hold, tok med seg ballen på ett touch, før han kaet til fra like utenfor 16-meteren. Og Manucho traff godt med det raske skuddet, og ballen fløy inn i nærmeste vinkel. En perle fra den tidligere United-spilleren, og 2-1 til Angola.

Resultatet stod seg hele kampen ut, og Manucho ble dermed matchvinner for sitt hjemland! Neste oppgave for Manucho og co. er førstkommende torsdag, når Sudan står på motsatt banehalvdel, før turneringsfavoritt Elfenbenskysten er motstander i siste gruppespilsskamp mandag 30. januar.

Du kan følge Manucho og resten av Afrikamesterskapet på Eurosport og Eurosport 2. Turneringen begynte lørdag, og varer helt frem til finalen i Libreville 12. februar.

<b><i> </i></b><iframe width=»560″ height=»315″ src=»http://www.youtube.com/embed/F7fmprcAZUo» frameborder=»0″ allowfullscreen></iframe>