Sjelden United-dobbel!

For første gang siden 2011 går prisen for både månedens manager og månedens spiller i Premier League til Manchester United.

Ole Gunnar Solskjær og Marcus Rashford stakk begge av med hver sin pris for januar.

Etter å ha tatt 10 av 12 mulige poeng på sine fire første kamper i januar var Ole Gunnar Solskjær nominert til prisen sammen med Southamptons Ralph Hasenhuttl og Burnleys Sean Dyche.

Fredag formiddag annonserte Premier League at nordmannen stikker av med prisen.

Solskjær er avbildet med prisen sammen med resten av støtteapparatet: Mike Phelan, Kieran McKenna, Michael Carrick, Mark Dempsey og keepertrener Emilio Alvarez.

Også Rashford til topps

United slo Newcastle (2-0), Tottenham (1-0) og Brighton (2-1) i Premier League i januar, mens det eneste poengtapet kom mot Burnley (2-2).

Marcus Rashford scoret i tre av kampene og får prisen for månedens spiller.

Det er første gang siden 2011 at begge prisene går til United. Den gangen var det Sir Alex Ferguson som var manager, mens Dimitar Berbatov ble månedens spiller. Også det var i januar.

Forrige United-spiller som ble månedens spiller var Zlatan Ibrahimovic, som vant i desember 2016.

– Utfyller hverandre

Helt siden han tok over ansvaret i desember har Solskjær rost teamet sitt for arbeidet de legger ned – sist på fredagens pressekonferanse.

– Vi er forskjellig med hensyn til både alder og kvaliteter. Kieran og Michael har energi, og de legger ned mange timer på å forberede øktene. Dempsey kom litt senere, men han passer fint inn. Emilio har jobbet med David i mange år, sa Solskjær.

– Vi er en fin gruppe og sparrer med hverandre. Jeg er den heldige som får ta avgjørelsene om hvem som skal spille. Jeg ser alltid på det som at dette er de elleve jeg gir sjansen fremfor å tenke at jeg vraker noen. Vi utfyller hverandre godt. Michael og Kieran minner meg om meg selv da jeg var yngre, mens Mike og Mark har mer erfaring.

Sju år siden sist

Forrige gang prisen gikk til en United-manager var i oktober 2012.

Da vant United 3-0 borte mot Newcastle før det fortsatte med 4-2 hjemme mot Stoke og 3-2 mot Chelsea i London i ligaen. I tillegg ble det viktige seirer borte mot Cluj og hjemme mot Braga i Champions League, før måneden ble avsluttet med et vanvittig 5-4-tap borte mot Chelsea i ligacupen.

Det tapet til tross, resultatene var gode nok til at Sir Alex Ferguson ble månedens manager i Premier League – for 27. gang – noe som selvsagt er rekord.

Prisen blir delt ut etter en vurdering av en ekspertjury og også stemmer fra fotballfans.