Fikk mer spilletid enn på lenge – mens Garner slo til med målgivende igjen

Ti av våre utlånte var i aksjon denne helga.

Norwich 2-0 Burnley

Det ender nok fort med nedrykk for begge disse lagene, men håpet lever ennå for begge. Søndag ettermiddag ble håpet litt sterkere for Norwich, og vesentlig svakere for Burnley, som fortsatt ligger best an av disse to lagene.

Brandon Williams gikk glipp av forrige kamp med skade, men kom innpå i det 84. minutt her, og like etterpå doblet Norwich ledelsen til 2-0.

Norwich og Williams har sju poeng opp til Everton på 17. plass, og Everton har en hengekamp på Norwich også.

Arsenal v Norwich City - Premier League
VANT: Brandon Williams’ Norwich.

St Mirren 0-4 Rangers

Utenom et cupinnhopp mot Dundee i midten av mars, så hadde ikke Amad Diallo vært på banen siden februar.

Slik sett var det en liten opptur at Giovanni van Bronckhorst valgte å bytte inn ivorianeren i det 62. minutt her, selv om Rangers riktignok allerede ledet med tre mål.

Rangers økte, uten at det var på grunn av Amad Diallo. Han hadde et OK innhopp, og burde kanskje ha scoret på den ene sjansen han fikk.

Det er seks poeng opp til Celtic på førsteplass i ligaen, og Celtic har best målforskjell også, med fem kamper igjen.

Osasuna 1-0 Alavés

Ny trener, nye muligheter, men Facundo Pellistri ble benket igjen, muligens et offer av at nyesjefen ser ut til å ha brukt et spillesystem som ikke passet uruguyaneren optimalt, uten vanlige kantspillere.

Han fikk uansett mer spilletid enn han har fått siden desember, siden han kom inn i det 66. minutt.

Da var stillingen 0-0, og Alavés håpet nok at han skulle utgjøre forskjellen, men på overtid var det heller Osasuna som sikret seg seieren.

Deportivo Alaves v Elche CF - La Liga Santander
TAPTE: Facundo Pellistri og Alavés.

Nottingham Forest 2-0 Birmingham City

Dette kunne vært en United-duell, men både Teden Mengi og Tahith Chong er skadet, så bortelaget kom uten United-spillere til City Ground. Da gikk jo dette som det måtte gå.

Forest vant 2-0, og James Garner noterte seg for nok et målpoeng ved å slå hjørnesparket som Scott McKenna headet i mål (2-0-scoringen).

Garner får karakteren 8 på spillerbørsen av Nottingham Post, som skriver at han var en trussel med dødballene sine gjennom hele kampen, og at han var svært nære ved å komme på scoringslista igjen.

Han spilte hele kampen.

Forest er nå oppe på tredjeplass, og er det laget som er nærmest å kunne utfordre Bournemouth i opprykkskampen. Med sju kamper igjen er det seks poeng mellom lagene, og Forest er i klart bedre form. Men Forest har samtidig et svært tøft kampprogram, som inkluderer en bortekamp mot nettopp Bournemouth i nest siste seriekamp.

garner060422b
CORNEREKSPERT: James Garner.

Atlético Goianiense 1-1 Flamengo

Natt til søndag var det serieåpning for Flamengo i den brasilianske ligaen, og det endte med et noe skuffende uavgjortresultat.

Andreas Pereira spilte fra start, men ble byttet ut i det 82. minutt på stillingen 1-0 til hjemmelaget, så Flamengos mål kom uten United-spilleren på banen.

Flamengo endte på andreplass forrige sesong, kun slått av Atlético Mineiro.

Red Bull Bragantino v Flamengo - Brasileirao 2021
SPILTE UAVGJORT: Andreas Pereiras Flamengo.

Burton Albion 0-0 Plymouth Argyle

Endelig fikk Matej Kovar sin tellende debut for Burton Albion, og han holdt like godt nullen mot opprykksjagende Plymouth.

Det virker som om han leverte en bra kamp også, så forhåpentligvis blir det flere muligheter mot slutten av sesongen. Dessverre for Kovar så har konkurrenten hatt en god sesong, og manager Hasselbaink var helt åpen etter kampen om at han bare hadde lyst til å se Kovar i aksjon, og at Ben Garratt fortsatt er førstekeeper.

Burton har lite å spille for, siden et nedrykk er helt urealistisk

kovarkeeper
HOLDT NULLEN FOR BURTON: Matej Kovar.

Doncaster Rovers 2-0 Crewe Alexandra

Doncaster vant det viktige bunnoppgjøret mot Crewe lørdag ettermiddag.

Ethan Galbraith var viktig for Doncaster tidligere i sesongen, men har ikke fått spille like mye i det siste (delvis på grunn av skadeutfordringer også), og her kom han bare inn i sluttminuttene.

Med fire kamper igjen har Doncaster fem poeng opp til Morecambe på plassen like over streken.

Rochdale 1-0 Walsall

Endelig er Reece Devine tilbake fra skade, og han spilte dermed for første gang på nesten to måneder.

Han spilte hele kampen da Walsall spilte en ganske dårlig kamp borte mot Rochdale.

Devine spilte som venstre vingback, og virker ikke å ha utmerket seg spesielt verken positivt eller negativt.

Tottenham Hotspur U23 v Manchester United U23: Premier League 2
TILBAKE FRA SKADE: Reece Devine.

Scunthorpe United 0-4 Mansfield Town

At Scunthorpe kommer til å rykke ned har vært ganske åpenbart en stund, og da var det heller ingen overraskelse at Nigel Cloughs Mansfield smadret dem 4-0.

Nathan Bishop stod som vanlig i mål for Mansfield, og han virker å ha hatt en nokså rolig dag på jobb.

Mansfield ligger på plassen bak den siste direkte opprykksplassen, tre poeng bak Port Vale (som også har bedre målforskjell), men Mansfield har i det minste en hengekamp.

Mansfield Town v Harrogate Town - Sky Bet League Two
VANT IGJEN: Nathan Bishop og Mansfield.

Dundee United 2-2 Dundee

Dundee-derbyet er derbyet hvor det er så kort avstand mellom stadionanleggene at bortelaget egentlig like godt kan skifte i egen garderobe.

Dylan Levitt spilte hele kampen, og han fikk være med på å gå opp i en 2-0-ledelse mot rivalen.

Dessverre fikk han også være med på at Dundee FC slo tilbake, og reddet det ene poenget, noe som er nyttig for dem i kampen om å unngå nedrykk.

Sevilla 4-2 Granada

Fredag kveld fikk Sevilla besøk av Granada på Estadio Ramón Sánchez-Pizjuán, og det endte 4-2 etter et vinnermål på overtid.

Anthony Martial fikk igjen muligheten fra start, men gikk igjen målløs av banen for Sevilla.

Han ble byttet ut i det 69. minutt, og da var stillingen 2-1 til Sevilla. På slutten utlignet Granada da et hjørnespark ble headet i mål, men Sevilla scoret to mål på overtid.

Nå så ikke united.no hele kampen, men Martial så tidvis nokså livlig ut (om enn uten å dominere), men det ble altså ikke mål denne gangen heller. Han spilte noe dypere denne gangen, i det som egentlig så ut som en tierrolle.

Martial har scoret ett mål (mot Dinamo Zagreb i Europa League) for Sevilla på de ti første kampene sine.

Tony
MÅLLØS, MEN OPPLØFTENDE: Anthony Martial.

Andre:

• Axel Tuanzebe var ubenyttet reserve da Napoli tapte 2-3 hjemme mot Fiorentina – et resultat som definitivt ikke er bra for Napolis sjanser til å vinne ligaen.
  • Donny van de Beek var naturlig nok ikke med i Evertons-kamp mot United.
  • Ethan Laird var nok en gang ikke med i Bournemouths kamptropp da de spilte 0-0 borte mot Sheffield United.
  • Di’Shon Bernard var ubenyttet reserve da Hull vant 1-0 borte mot Middlesbrough.