IKKE PÅ SKINNER: Dortmund-oppholdet har så langt vært tungt for Adnan Januzaj

Målgivende for Januzaj

DE UTLÅNTE: Men det ble tap og Van Gaal røper at han advarte Januzaj mot Dortmund. Kun én av de som spilte i helgen vant av de utlånte.

Adnan Januzaj er som kjent på lån til Dortmund, og har ikke fått like mye spilletid som han håpet på. Van Gaal sier at han advarte belgieren på forhånd om at det var en sjanse å ta, og at han heller ønsket å se ham i Premier League – der for eksempel Everton var sterkt koblet til 20-åringen.

– I en klubb som Borussia Dortmund er alle spillerne også der av et bestemt kaliber. Jeg sa til ham på forhånd at det er en stor sjanse for deg å ta fordi du må konkurrere med andre spillere på et høyt nivå, og det er ikke enkelt, sa Van Gaal ifølge Daily Telegraph.

– Det er det samme som i Manchester United. Han må konkurrere med spillere på et høyt nivå, og jeg ønsker at han skal spille alle kampene, og det er grunnen til at jeg ønsker at han skal spille i Premier League, men han valgte Borussia Dortmund.

– Vi må vente og se, for han spiller ikke [akkurat nå], men han har talent nok til å spille. Det er jeg overbevist om, men han må lære seg mye. Talent er viktig, men det er også karakteren til å utvikle talentet ditt. Og det kan han lære.

Hamburg 3-1 Dortmund

Fredag kveld fikk Januzaj komme innpå for Dortmund i det 69. minutt, da Dortmund lå under med tre mål. Vår mann snudde ikke kampen, men han bidro med en finfin målgivende pasning til Dortmunds ene trøstemål, da han spilte frem Pierre-Emerick Aubameyang fra en nokså trang posisjon. Forhåpentligvis bidrar dette til mer spilletid fremover.

Ross County 3-0 Motherwell

Fire poeng skillet lagene før Motherwell gjestet Ross County lørdag formiddag. I startellevern til Motherwell var United-utleide Liam Grimshaw. Hjemmelaget gikk ut best i åpningen og etter 20 minutter fikk de uttelling. Verken Grimshaw eller noen av de andre Motherwell-spillerne hadde en særlig god dag på jobben og måtte se Ross County doble ledelsen da det gjenstod 30 minutter.

Et minutt før slutt fikk Grimshaw en gylden mulighet til å redusere da han kom til skudd innenfor 16-meteren, men avslutningen gikk rett på keeper. Ross County scoret på overtid og vant kampen 3-0.

Liam Grimshaw.
SPILTE 90: Nok engang fikk Liam Grimshaw 90 minutter for Motherwell.

Oldham 1-2 Barnsley

Ikke overraskende var Ben Pearson å se fra start for Barnsley i helgen. Bortelaget åpent offensivt og allerede etter fire minutter ropte de på straffe, uten å bli hørt. 20 minutter senere hadde de truffet stolpen, fått skudd klarert på streken og til slutt tatt ledelsen. Pearson var lite involvert i kampen og måtte se Oldham redusere etter 80 minutter. Da det gjenstod kun et par minutter igjen av kampen ble Pearson felt sentralt i banen. Frisparket fikk han ikke ta selv, men det betydde nok lite ettersom ballen endte i mål og Barnsley tok med seg alle poengene til slutt og vant 2-1.

Preston 1-2 Blackburn

Det ble benkplass fra start for Will Keane da Blackburn kom på besøk til Preston. Fra benken så han bortelaget score både 1-0 og 2-0 før han entret banen etter 64 minutter. Med Keane på banen tok det ikke mer enn tre minutter før Preston fikk reduseringen uten at Keane var involvert i målet. Preston jaget en utligning, men hadde ikke tiden på sin side. Keane fikk ikke satt preg på kampen som innbytter og Preston gikk på et 2-1 tap på hjemmebane.