Mål, straffebom og tap

Tap for U18-laget.

United gikk inn i kampen som ligaleder, men fikk det tøft borte mot Newcastle.

Tahith Chong var tilbake på U18-laget etter å ha imponert for reservene i sine første kamper der, og selv om enkelte andre manglet, så var likevel bortelaget favoritter.

Newcastle spilte tøft, og kompenserte for at de slet med å håndtere Aliou Traoré med å spille litt i overkant tøft, og Traoré måtte ut med skade.

I det 53. minutt tok Newcastle ledelsen etter at en lang ball ble feilberegnet av kaptein Lee O’Connor – det var ikke bare i Sør-Korea det var plagsom vind denne lørdagen – og stortalentet Elias Sørensen endte opp med ballen, og endte opp med å sende ballen i mål bak Fojticek.

Newcastle kunne fort ha økt ledelsen også, men i stedet slo Tahith Chong tilbake med litt over 20 minutt igjen på kampuret. Han tok ned en ball med en herlig førstetouch, og fikk takket være den briljante førstetouchen plutselig rom i feltet, og han sendte ballen kaldt i mål. Vakkert!

Senere kunne Chong vunnet kampen for United også da han bommet på straffe – og satte returen i stolpen.

I stedet vant Newcastle kampen etter en overtidsscoring og dårlig forsvarsspill av United. Newcastle hadde før dette stort sett brukt den siste halvtimen på å forsvare seg.

Innbytter Ethan Galbraith ble utvist etter å ha sagt noe til dommeren helt på slutten av oppgjøret. United-spillerne var lite fornøyd med manglende beskyttelse fra dommeren. Blant annet ble målscorer Tahith Chong mot slutten av oppgjøret taklet stygt også.

Newcastle 2-1 (0-0) Manchester United

U18 Premier League
Newcastle Academy
Lørdag 10. februar

53. min.: 1-0 Elias Sørensen
68. min.: 1-1 Tahith Chong
90+2. min.: 2-1 Mace Goodridge

Manchester United: Alex Fojticek – George Tanner, Lee O’Connor (C), Max Dunne, Brandon Williams – Dylan Levitt, Arnau Puigmal (Ethan Galbraith, 69.), Aliou Traoré (Aidan Barlow, 35.) – Tahith Chong, Largie Ramazani – D’Mani Bughail-Mellor (Dion McGhee, 74.).
Ubenyttede innbyttere: Dishon Bernard, James Thompson.