Maktdemonstrasjon av Evra & co

KARAKTERBOK: Patrice Evra bunnsolid da Frankrike rundspilte Honduras.

Frankrike – Honduras 3-0 (2-0)

VM-Kamp gruppe E
1-0: Karim Benzema (str 45.), 2-0: Valladares (selvmål 48), 3-0: Benzema (72)

United-spiller: Patrice Evra, Frankrike

karevraInnflytelse på kampen: Evra kom altfor sent in i en takling etter bare seks minutters spill og fikk gult kort i sammenstøtet. Det kunne ha preget resten av kampen for United-backen, men i stedet glemte Evra det gule kortet, fløy opp og ned venstresiden som en jojo, hadde en rekke innlegg og pasninger som burde resultert i mål om bare spissene hadde vært hakket med kyniske. I VM for fire år siden var Evra en av arkitektene bak bråket i den franske leieren og opprøret mot daværende trener Raimond Domenech. terning5Nå er Evra et av Frankrikes beste kort både for moral, innsats og erfaring. Var førstemann til å gratulere Benzema etter 1-0-scoringen. Strålende kamp av Evra som spiller med hjertet utenpå. Selv en ankelskade på slutten etter et overtråkk, stanset ikke Evra som fullførte på strålende vis


Samspill:
Evra hadde en veldig grei rollefordeling på venstrekanten med Matuidi og Griezmann. Fikk ofte lov å gå fremover og hadde flere livsfarlige innlegg til angriperne. Forstår hverandre veldig godt terning5og Evra er veldig trygg i sin rolle.

 

Defensive bidrag: Evra og Frankrike ble sjelden stilt på de store prøvene. Hadde stort sett full kontroll, men varterning4 en smule feilplassert ved enkelte anledninger. Solid og ikke redd for å tråkke til i taklinger selv om han hadde gult kort. Rutinert.

 

Bevegelse: Gjorde hele venstrekanten og halve midtbanen til sitt kongerike. Jobbet utrettelig opp og ned venstresterning5iden. Ble utsatt for flere stygge taklinger av frustrerte Honduras-spillere som ikke vant det nøytrale publikummet sine hjerter med sin ufine og knallharde stil. Evra lot seg ikke affisere og var et konstant uromoment på venstrekanten. Bunnsolid.

Får plusspoeng for: Hadde to strålende innlegg som burde blitt omsatt i mål. Hele tiden vilje til å utfordre.

Får minus for: Gult kort etter seks minutter kunne kostet dyrt.

Stjernefaktor: Å jadda. Dette var Patrice Evra tett oppunder maksnivået vi dessverre så altfor sjelden forrige sesong.terning5 Benzema stjeler riktignok overskriftene, men dette franske laget kan ha spilt seg inn i manges hjerter og oddsspilleres tanker som en outsider til tittelen. Evra har en viktignøkkelrolle.

Verdt å merke seg: Evra ble båret ut på båre med ti minutter igjen etter en kraftig overtråkk. Kom utpå igjen like etter og det virker som han slapp med skrekken
terning5
Helhetsinntrykk: Strålende kamp av Evra og Frankrike. 3-0 burde vært fem, seks eller syv null med brukbar uttelling. Full kontroll bakover, kreative fremover, og Evra bunnsolid på venstrekanten. Frankrike, med Evr på laget blir artig å følge videre. 

Selve kampen:

Frankrike ble ikke nevnt av så mange som tittelkandidat. Kanskje endrer det seg nå. Honduras er kanskje ikke den beste målestokken, men Frankrike har et mannskap uten noen svakheter i noen av lagdelene. Franskmennene styrte det aller meste av 1. omgang men slet med å omsette sjansene i mål. Paul Pogba og Wilson Palacios var begge heldige som fikk bli på banen etter at Honduras-spilleren tråkket på Pogba som svarte med å sparke etter Palacios.

Nevnte Palacios ble imidlertid sendt i dusjen tidlig da han på overtid i 1. omgang laget straffe helt unødvendig. Den satte Karim Benzema i mål og etter det var Frankrike aldri truet. 2-0-scoringen ble et aldri så lite kontroversielt øyeblikk ettersom man måtte ha computerens hjelp for å avgjøre om ballen var inne eller ei, men det var den og Bezema fastsatte sluttresultatet da han banket inn 3-0 ca. 20 minutter før slutt.

Frankrike viste seg som et meget solid lag, Honduras som et meget grisete lag og seieren var svært fortjent.

Didier Deschamps sine gutter var i realiteten nærmere både fem og seks mål enn Honduras var redusering. Evra ble båret ut på båre og det så dramatisk ut en liten stund, men Evra var tilbake på beina etter noen minutter og fullførte kampen med stil.

Hva nå?

Frankrikes neste kamp blir mot Sveits fredag 20 juni. Vinneren av den kampen har i realiteten allerede billett til åttedelsfinalen før siste gruppekamp. Blir det uavgjort er det også gode muligheter for at begge lag går videre.