KARAKTERBOK: Patrice Evra bunnsolid da Frankrike rundspilte Honduras.

1-0: Karim Benzema (str 45.), 2-0: Valladares (selvmål 48), 3-0: Benzema (72)

karevra
terning5

terning4

terning5

Får plusspoeng for: Hadde to strålende innlegg som burde blitt omsatt i mål. Hele tiden vilje til å utfordre.

Får minus for: Gult kort etter seks minutter kunne kostet dyrt.

terning5
terning5

Selve kampen:

Frankrike ble ikke nevnt av så mange som tittelkandidat. Kanskje endrer det seg nå. Honduras er kanskje ikke den beste målestokken, men Frankrike har et mannskap uten noen svakheter i noen av lagdelene. Franskmennene styrte det aller meste av 1. omgang men slet med å omsette sjansene i mål. Paul Pogba og Wilson Palacios var begge heldige som fikk bli på banen etter at Honduras-spilleren tråkket på Pogba som svarte med å sparke etter Palacios.

Nevnte Palacios ble imidlertid sendt i dusjen tidlig da han på overtid i 1. omgang laget straffe helt unødvendig. Den satte Karim Benzema i mål og etter det var Frankrike aldri truet. 2-0-scoringen ble et aldri så lite kontroversielt øyeblikk ettersom man måtte ha computerens hjelp for å avgjøre om ballen var inne eller ei, men det var den og Bezema fastsatte sluttresultatet da han banket inn 3-0 ca. 20 minutter før slutt.

Frankrike viste seg som et meget solid lag, Honduras som et meget grisete lag og seieren var svært fortjent.

Didier Deschamps sine gutter var i realiteten nærmere både fem og seks mål enn Honduras var redusering. Evra ble båret ut på båre og det så dramatisk ut en liten stund, men Evra var tilbake på beina etter noen minutter og fullførte kampen med stil.

Hva nå?

Frankrikes neste kamp blir mot Sveits fredag 20 juni. Vinneren av den kampen har i realiteten allerede billett til åttedelsfinalen før siste gruppekamp. Blir det uavgjort er det også gode muligheter for at begge lag går videre.