Tidligere Tromsø-spiller stoppet Englands utrolige rekke

England tapte i Praha etter å ha tatt en tidlig ledelse.

Englands forrige tap i en kvalifiseringskamp til EM eller VM? 10. oktober 2009 mot Ukraina. Etter det ble det 43 kvalifiseringskamper på rad uten tap før rekka altså tok slutt denne fredagskvelden.

England spilte en ganske svak kamp i Praha, og det var ikke ufortjent at det var Tsjekkia som stakk av med tre poeng.

Harry Maguire spilte hele kampen, mens Marcus Rashford kom inn på slutten. Dean Henderson kom aldri på banen, ikke uventet.

Maguire var stort sett den mest solide i en vaklende forsvarekke, men hadde også en pasningsfeil som førte til en Tsjekkia-halvsjanse i andreomgangen.

England har fortsatt meget god kontroll på avansement til EM, selv med dette tapet, men de vil neppe være særlig fornøyd av den grunn.

TAPTE: Harry Maguire & England.

To mål i starten

Starten på kampen var av den spennende sorten.

Det var ikke spilt mer enn litt over tre minutter da Raheem Sterling ble lagt i bakken i Tsjekkias straffefelt, og England fikk et soleklart straffespark. Harry Kane satte straffesparket trygt i mål.

I kampens niende minutt utlignet Tsjekkia etter at England ikke klarte å forsvare seg på et hjørnespark. Den vil nok Michael Keane og eventuelt Declan Rice ta på sin kappe heller enn Harry Maguire.

Tsjekkia var nære ved å snu kampen helt ved å score på nok et hjørnespark noen minutter senere, men det ble bare en brukbar sjanse, og ikke noe nettsus. Hjemmelaget beholdt overtaket, men kampen roet seg sånn generelt ned en del resten av omgangen.

GOD START: Harry Kane –her fra en helt annen landskamp – satte inn 1-0 for bortelaget England før det var spilt fem minutter. Mer fikk ikke England å juble for.

Rashford inn på slutten, men så sviktet forsvaret

Andreomgangen kan heller ikke sies å ha vært full av sjanser, og i det 73. minuttet kom Marcus Rashford inn for Jadon Sancho.

England fortsatte å angripe, men noen minutter før slutt ble det heller Tsjekkia som sikret seg seieren. Ikke var det ufortjent heller.

England tapte en duell på venstresida som blottla hele venstresiden, og Maguire havnet i en litt vanskelig posisjon. Han fikk ikke stoppet det lave innlegget, og den tidligere Tromsø-spilleren Ondrasek satte ballen kontant i nettet i landslagsdebuten sin. Innbytteren var helt umarkert, og han kunne juble for tre viktige poeng.

Det ble aldri spesielt farlig fra Englands side på slutten. De får nå heller satse på å slå tilbake borte mot Bulgaria mandag kveld.

Tsjekkia 2–1 (1-1) England

EM-kvalifisering
Sinobo Stadium, Praha

Mål: 0-1 Harry Kane (str. 5.), 1-1 Jakub Brabec (9.), 2-1 Zdeněk Ondrášek (85.).

England: Jordan Pickford – Kieran Trippier, Michael Keane, Harry Maguire, Danny Rose – Jordan Henderson, Declan Rice (Tammy Abraham, 88.) – Jadon Sancho (Marcus Rashford, 73.), Mason Mount (Ross Barkley, 72.), Raheem Sterling – Harry Kane.