Van de Beek-perle reddet Nederland

Donny van de Beek reddet ett poeng for Nederland med sitt første landslagsmål. Slik gikk det med United-spillerne som var i aksjon onsdag kveld.

Onsdag kveld var det siste runde med landslagsfotball på en stund, men det ble bli en veldig interessant aften for United-supportere.

Italia 1-1 Nederland

Donny van de Beek startet mot Italia. Nederland kom i en 5-3-2-formasjon og United-spilleren spilte som en høyre indreløper.

Til pause sto det 1-1, men Van de Beek gjorde sakene sine bra. Først tok Italia ledelsen etter en scoring av Lorenzo Pellegrini, men halvveis ut i omgangen utlignet Van de Beek. Ex-red Daley Blind fant en annen tidligere United-spiller inni feltet – nemlig Memphis Depay, men skuddet hans havnet rett i beina til Van de Beek. Midtbanespilleren gjorde ingen feil og hamret ballen i krysset.

Etter pause skjedde det ikke så mye, men Van de Beek fikk i det minste 90 verdifulle minutter i beina.

I denne gruppen står nå Polen med sju poeng, Italia med seks og Nederland med fire.

England 0-1 Danmark

Dean Henderson hadde nok håpet på å få debuten for landslaget i kveld, men Jordan Pickford beholdt plassen på laget og dermed ble United-keeperen henvist til benken.

MÅ VENTE PÅ DEBUTEN: Dean Henderson

Harry Maguire og Marcus Rashford var derimot begge å se fra start mot Danmark.

Men Maguire fikk ikke være lenge på banen. Etter en halvtime ble nemlig United-kapteinen utvist etter sitt andre gule kort. Det første han fikk etter fem minutter var det ingen ting å si noe på, og det var heller ikke det andre. Dermed fortsetter marerittåpningen på sesongen for Maguire.

Danmark vant til slutt 1-0 etter at Christian Eriksen scoret på straffe. Syndebukken for England i kveld? Harry Maguire. England hadde nemlig veldig god kontroll på oppgjøret før utvisningen. Vi får håpe at United-kapteinen rister av seg dette før Newcastle-kampen på lørdag.

Marcus Rashford ble byttet ut etter 75 minutter og var naturlig nok ikke så mye involvert ettersom at England spilte store deler av kampen med ti mann.

Tapet gjorde at England ble plassert av både Belgia og Danmark i gruppen sin.

Kroatia 1-2 Frankrike

Det står mellom Portugal og Frankrike i denne gruppen og derfor var det viktig at ikke franskmennene tapte poeng i denne kampen.

Anthony Martial startet på venstrekanten for Frankrike. Paul Pogba fikk det siste kvarteret av kampen og skal ha vært meget bra.

Martial ble tatt av midtveis i andreomgang etter å ha vært nokså anonym.

Frankrike vant til slutt 2-1 etter scoringer fra Antoine Griezmann og Kylian Mbappe. Nikola Vlasic scoret kroatene sitt mål.

Portugal 3-0 Sverige

Den store snakkisen før denne kampen var at Cristiano Ronaldo hadde testet positivt på coronaviruset, men heldigvis har ikke Bruno Fernandes gjort det samme.

Dermed var midtbanespilleren å se i startoppstillingen til hjemmelaget. Victor Lindelöf startet for Sverige i denne United-duellen.

Portugal ledet 2-0 til pause og Bruno Fernandes var involvert i det første målet. United-spilleren tredde Diogo Jota nydelig gjennom før Liverpool-spilleren trillet til Bernardo Silva som var sikker fra åtte meter.

Jota scoret kampens siste mål og Portugal vant til slutt komfortabelt 3-0. Bruno Fernandes hadde en meget god kamp og mye av Portugal sitt angrepsspill var innom 26-åringen.

I likhet med Harry Maguire ble altså dette en tung aften for Victor Lindelöf ettersom at Sverige slapp inn tre mål.

Portugal og Frankrike står begge med ti poeng i denne gruppen.

Skjermdump: TV 2. DUELL: Bruno Fernandes mot Victor Lindelöf

Bulgaria 0-1 Wales

Daniel James er selvskreven i lagoppstillingen til Ryan Giggs og det var derfor ikke overraskende at han startet mot Bulgaria. Dylan Levitt spilte de siste 20 minuttene av oppgjøret.

James leverte dessverre ingen god forestilling i kveld heller. Ryan Giggs valgt å ta ut United-spilleren etter 54 minutter og det virkser som at James er langt unna sin beste form, dessverre.

Bortelaget var det førende laget gjennom hele kampen, men de måtte vente lenge på scoringen. 85 minutter tok det før Jonathan Williams scoret kampens eneste mål.

Wales konkurrer med Finland om gruppeseieren og er nå ett poeng foran finnene.

Skottland 1-0 Tsjekkia

Scott McTominay startet for tredje gang i løpet av dette landslagsoppholdet som midtstopper.

Nok en gang skal United-spilleren ha spilt en god kamp i den posisjonen. Skottland sto i mot det tsjekkiske presset på slutten, og halte i land seieren etter en tidlig scoring av Ryan Fraser.

En fjær i hatten for McTominay har hatt laget holdt nullen for tredje kamp på rad med han som midtstopper.

Skottland har nå god kontroll i denne gruppen og har fire poeng ned til Tsjekkia med to kamper igjen.

OMSKOLERT PÅ LANDSLAGET: Scott McTominay.