– Magien er tilbake

AVISRUNDEN: Engelske aviser mener at Di María er det beste siden Cristiano Ronaldo, og friskmelder samtidig United.

Mediene stiller seg meget positive til det de så av Manchester United, og spesielt Ángel Di María opplever mye skryt i kjølvannet av 4-0-seieren mot QPR.

De engelske avisene kan være en managerens beste venn og verste fiende. Mens David Moyes for alvor fikk merke hvor nådeløse pressen kan være, har Louis van Gaal vært en populær mann i britiske medier.

Det kreves imidlertid gode resultater for å opprettholde journalistenes godvilje, og med seieren mot QPR fikk United nettopp det de trengte for å få positiv omtale i avisene.

The Guardian (Daniel Taylor)

– Det har tatt lenger tid enn de hadde ønsket, men endelig sitter en med en følelse av at Manchester United har våknet.

Tbe Guardian omtaler, i likhet med Van Gaal, Manchester Uniteds seier mot QPR som en ny start. Daniel Taylor mener han så et United-lag som spilte slik man er vant til å se United.

– De var raske, skarpe og viste en evne til å tenke raskt som rett og slett ble for mye for et lag med QPRs begrensninger.

Van Gaal turte etter kampen å snakke om seriegull. Taylor tror det er for tidlig denne sesongen, men at United absolutt er på vei. Du kan lese hele saken her.

Manchester Evening News (Rob Dawson)

Den Manchester-baserte avisen skriver at mens fokuset før kampen lå på Rio Ferdinands avskjed, førte Uniteds prestasjoner til at det var noe helt annet man snakket om etter kampen.

På forhånd hadde Van Gaal fortalte spillerne sine at det var muligheten til en ny start, noe han også signaliserte med å endre formasjon fra 3-5-2, skriver Dawson.

– Dette var en påminnelse av gode, gamle dager. Dager som virket så fjerne forrige sesong.

– Som Van Gaal selv sa etter kampen: Det var ingen dårlig start på en ny æra, som endelig ser ut til å ha ankommet.

Du kan lese mer her.

Louis van Gaal og Sir Bobby Charlton
FORNØYD: Louis van Gaal var i strålende humør etter kampen.

The Sun (Neil Custis)

– Da Cristiano Ronaldo forlot Old Trafford, forsvant også magien med ham, skriver Custis, før han legger til:

– Den har nå blitt brakt tilbake fra Madrid av Ángel Di María.

The Sun-journalisten skriver at United, etter fem år, endelig har klart å hente en spiller som får publikum til å stadig reise seg fra setekanten.

– Di María var den beste av «Louis’ Gaalacticos», og var sentral i tre mål i tillegg til å score ett selv. Det var imidlertid mye mer å være glad for, etter alle de lange dagene med usikkerhet.

Custis poengterer at det tok Van Gaal fire ligakamper å ta sin første seier med Bayern München – en sesong hvor de senere gikk helt til topps og vant ligaen.

The Suns artikkel er en betalingstjeneste på nett. Abonnerer du, kan du lese den her.

The Telegraph (Henry Winter)

Også The Telegraph velger å gi overskriftene til Ángel Di María. Argentineren kan høste lovord fra både den og den andre etter prestasjonene mot QPR. Winter skriver at United fremdeles er i startfasen, men at tegnene på fremgang er klare og tydelige.

– Stegene i riktig retning var til tider kunstneriske, spesielt da Ángel Di María gled fremover, leverte 76 pasninger, seks innlegg og ett mål, i tillegg til å være en sentral, kreativ kraft bak alle de tre øvrige målene.

Winter nevner samtidig at QPR aldri utgjorde noen trussel for United, og at de røde djevlene får sin første store test når de får besøk av Chelsea i oktober.