Macheda x 3

VIDEO Med tre scoringer ble "Kiko" Macheda (bildet) dagens mann for United-reservene på St. James' Park. Likevel måtte Ole Gunnar Solskjærs rødtrøyer nøye seg med ett poeng.

<object width="542" height="438"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/iINkgkDUJZ8&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/iINkgkDUJZ8&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="542" height="438"></embed></object>

To straffespark, ett til hvert av lagene, og det sto 1-1 til pause på St. James' Park i Newcastle. Like ut i 2. omgang tok hjemmelaget ledelsen 2-1, før Macheda utliknet første gang til 2-2 kvarteret før slutt.

Newcastle så deretter ut til å ville gå seirende ut da Danny Guthrie fikk kjempetreff etter 83 minutter, men så, seks minutter senere, dukket Macheda opp igjen.

Det var ikke mer enn hva United fortjente i en tidvis underholdende og velspilt kamp.

United, uten spillere som Fabio og Danny Welbeck i troppen, åpnet kampen best. Det var derfor velfortjent nok at Federico Macheda ga laget ledelsen ved å sette ballen i mål fra 11-meteren etter 13 minutters spill.

Straffesparket var greit nok, ettersom hjemmelagets Cacapa kastet seg og stoppet italienerens innleggsforsøk med hånden.

Fire minutter etter åpningsmålet fikk Magnus Eikrem sjansen til å doble ledelsen, men skuddet havnet isteden like utenfor stolpen. United kjørte på, og en våken Newcastle-keeper måtte langt i feltet sitt for å rydde unna like foran beina på Lee Martin.

Zieler ut med skade

Det fine spillet som var blitt vist i omgangens første halvdel, ble snart avsløst av unøyaktigheter og misforståelser. Dermed kom hjemmelaget etter hvert mer og mer inn i kampen, og United-keeper Ron-Robert Zieler var noe heldig da han etter 23 minutter klarte å gjenerobre ballen etter først å ha mistet den like foran Ranger.

Bare få minutter senere måtte den samme Zieler dessverre forlate banen med skade i armen etter å ha kollidert under en utboksing. Dermed kom Conor Devlin inn til sin andre reservelagsopptreden.

Latterlig straffeavgjørelse

Newcastle hadde nå tatt mer og mer over, og Conor Devlin måtte trekke frem en fantomredning for å hindre utlikning fem minutter før pause. Det var imidlertid bare en utsettelse, for hjemmelaget fikk en ny mulighet to minutter senere – takket være en pinlig dommeravgjørelse.

Jo da, både Gary Neville og Ritchie De Laet befant seg i nærheten av skjærespiss Xisco, men vanligvis skal det mer til for å få en dommer til å dømme straffespark. Men ikke i dette tilfellet.

En lett flirende, rødmende og hoderystende Xisco takket og bukket for pipeblåserens latterlige gavepakke ved å sette ballen sikkert forbi Devlin.

Utlikningsmålet satte ny fart i United, og spesielt Cameron Stewart, som på overtid var uheldig som først satte ballen i stolpen og i neste øyeblikk over tverrliggeren.

Så sovner vi…

Vi hadde håpet på en fortsatt offensiv etter pause, og fikk det – men dessverre ikke fra United. Isteden kunne Newcastle utnytte sløvt forsvarsspill til å ta ledelsen ved Mark Donager, som enkelt feide inn et innlegg fra høyre.

Kampen gikk etter hver inn i en mindre interessant fase hvor det skjedde lite av betydning. Newcastle virket å ha bra kontroll, selv om vi hele tiden satt med en følelse av at United fort kunne komme tilbake.

Macheda-utlikning 1

Og det var nettopp det som skjedde.

Like etter at Lee Martin var blitt rent i senk av en overivrig hjemmekeeper, sendte Matthew James en nydelig stikker igjennom til Macheda. Italieneren ble tydelig holdt igjen, men beholdt roen og balansen lenge nok til å kunne sette ballen iskaldt inn i bortre hjørne til 2-2. En klasseavslutning av den tidligere Lazio-spilleren.

Ny kalddusj

Det gjensto fortsatt et kvarter av oppgjøret og vi øynet sjansen til tre nye poeng. Isteden skulle vi få en god trøkk i trynet da Danny Guthrie utnyttet en glipp av James ved å kae ballen hardt og kontant forbi Conor Devlin. Det var en flott scoring, det skal han ha, den tidligere United-junioren.

Macheda-utlikning 2

Det gikk mot tre poeng for strekkodene, inntil syndebukken fra Guthrie-situasjonen, Matt James, så muligheten til å rette opp igjen inntrykket. Og det klarte han så ettertrykkelig. Med et vidunderlig fremspill mot Federico Macheda var det meste gjort. Resten tok italieneren seg av. Enkelt og greit dro han seg unna to oppassere, før han chippet ballen over en liggende keeper. 3-3, og dermed poengdeling.

Etterlengtet gjennomkjøring for Gaz

Gary Neville, endelig tilbake etter nok en skadeperiode, spilte i underkant av en time før han ble erstattet av Wes Browns lillebror, Reece. Neville viste klare tegn på rust, men er i det minste skadefri (bank i bordet). Kanskje vil han være i troppen til søndagens Premier League-møte med Aston Villa, men vi er langtfra sikker.

St. James' Park, 30. mars 2009 Newcastle 3-3 Manchester U

13. min.: 0-1 Macheda (str.) 43. min.: 1-1 Xisco (str.) 48. min.: 2-1 Donager 75. min.: 2-2 Macheda 83. min.: 3-2 Guthrie 89. min.: 3-3 Macheda

United: Ron-Robert Zieler (Conor Devlin, 31.); Gary Neville (Reece Brown, 58.), Ritchie De Laet, Richard Eckersley, Joe Dudgeon; Magnus Wolff Eikrem, Matthew James, Rodrigo Possebon, Cameron Stewart (Oliver Norwood, 69.); Lee Martin, Federico Macheda.

Uben.innbyttere: Scott Wootton, Daniel Galbraith