Macheda-dobbel senket Spurs

Uniteds U 21-lag tok sin andre seier av to mulige da Spurs ble slått 2-1 på Moss Lane onsdag kveld.

Det som tidligere het Premier Reserve League har foran denne sesongen byttet navn til Barclays U21 Premier League. Som navneendringen indikerer, ønsker det engelske fotballforbundet at ligaen skal være forbeholdt yngre spillere i større grad enn tidligere. Det betyr at lagene kan stille med maksimalt tre spillere (pluss keeper) som er eldre enn 21 år.

United U 21 åpnet sesongen med å slå Stoke 1-0 – etter scoring av Scott Wootton – på bortebane lørdag for en drøy uke siden, og onsdag kveld møtte Warren Joyces menn Tottenham på Moss Lane i Altrincham til sesongens andre kamp.

Pangåpning!

United stilte med etablerte førstelagsspillere som Darren Fletcher, Jonny Evans og Anders Lindegaard fra start, mens nysignering Alexander Büttner fikk sin debut i United-trøya da han startet på venstrebacken. Resten av startelleveren bestod av spillere som enten spilte relativt fast for reservene i fjor eller var på utlån, så det var et sterkt United-lag Tottenham skulle opp mot.

Det skulle også kun gå 70 sekunder før United gikk opp i føringen. Ryan Tunnicliffe vant ballen høyt i banen etter nølende spill fra en Tottenham-stopper, og kunne trille Federico Macheda alene gjennom. Italieneren traff Spurs-keeper Jordan Archer med avslutningen, men ballen spratt ut i Machedas bein og i bue inn i nota. 1-0 nesten før folk fikk satt seg på Moss Lane!

Resten av førsteomgang ble en relativt sjansefattig affære. Tottenhams Harry Kane hadde et godt forsøk med pannebrasken, mens Joshua King dundret ballen over fra 10-12 meter. Ellers skjedde det lite av betydning før hvilen, og lagene kunne dermed gå i garderoben på stillingen 1-0.

Macheda dobbel og full pott

United fikk en god start også på andreomgangen. Nick Powell stormet inn i Spurs’ straffefelt, og ble noe klønete felt av Adam Smith. Kiko Macheda var iskald fra straffefeltet, sendte keeper Archer ned til venstre, og satte ballen til høyre. 2-0, og United nærmet seg sin andre seier på to kamper i årets reserveliga.

United slet med å skape de helt store sjansene etter straffemålet, og Anders Lindegaard måtte ved et par anledninger vise seg frem fra sin beste side for å forhindre baklengsmål. Tottenham skapte imidlertid heller ikke så altfor mange sjanser, og det måtte et straffespark til for at de hvitkledde gjestene skulle få sin redusering.

Ti minutter før slutt stormet Harry Kane mot mål, og Scott Wootton var noe klønete og uheldig da han felte Tottenham-talentet inne i boksen. Ryan Mason var nådeløs fra krittmerket og smalt inn 1-2 bak Anders Lindegaard.

Stormløpet man kanskje hadde forventet fra Tottenhams side de siste ti minuttene kom imidlertid aldri, og United ble aldri satt på de store prøvene på slutten. Dermed endte kampen 2-1, og United-spillerne kunne juble for sin andre seier av to mulige denne sesongen.

Neste ordentlige oppgave for Uniteds unge og lovende venter først mandag 24. september når Newcastle venter på Moss Lane. Kampen som skulle vært spilt mot Watford til helgen er nemlig utsatt. Før kampen mot Newcastle skal imidlertid U 21-gutta ut i treningskamp mot Stalybridge. Den kampen spilles tirsdag 11. september,

LES MER:

KAMPFAKTA:

Manchester United U 21 – Tottenham U 21 2-1 (1-0)

1-0 Macheda (2)2-0 Macheda (str. 50) 2-1 Mason (str. 80)Turnering: Premier U 21 League, kamp 2.Tid: Onsdag 29. august klokken 20.00 (skandinavisk tid)Sted: Moss Lane, Altrincham

United (4-2-3-1): Anders Lindegaard – Scott Wootton (kaptein), Michael Keane, Jonny Evans, Alexander Büttner – Darren Fletcher, Ryan Tunnicliffe – Joshua King (Tom Thorpe 84), Nick Powell, Robbie Brady (Jesse Lingard 60) – Federico Macheda (Larnell Cole 65).

Benken: Jonny Sutherland, Michele Fornasier.

__________________________________________________________________________

VIKTIGE HENDELSER:

FØRSTE OMGANG:

1. min: Kampen er i gang på Moss Lane. Årets første hjemmekamp for U 21-laget. Hyggelig å se Darren Fletcher og Jonny Evans på banen etter sykdom/skader.

2. min: MÅL! 1-0 UNITED! Ryan Tunnicliffe vinner ballen etter en takling, og spiller Federico Macheda gjennom alene med keeper. Italieneren treffer keeper med avslutningen, men ballen spretter ut i beina på Macheda igjen og i en bue over keeper og i mål.

6. min: Alexander Büttner med sin første involvering. Skaffer United en corner. Det blir ingenting ut av corneren.

7. min: Darren Fletcher kaster seg inn i duellene i kjent stil!

10. min: Dobbeltsjanse for Nick Powell etter at Robbie Brady slår ut i feltet fra dødlinjen. Dessverre blir begge skuddene blokkert før Spurs-keeper Archer får fanget ballen.

17. min: Yago Falque forsøker seg fra langt hold, men Anders Lindegaard har ingen problemer med å redde langskuddet.

22. min: Nærmer seg halvspilt førsteomgang. Relativt sjansefattig etter Machedas tidlige mål.

25. min: Harry Kane slår Scott Wootton i en duell etter et innlegg, men headingen går noen centimetre utenfor. Stor mulighet!

29. min: Robbie Brady triller gjennom Joshua King, som slår inn i feltet på første touch. Innlegget dessverre litt for hardt, og ingen United-spillere når helt frem.

36. min: Tottenhams Falque forsøker seg nok en gang fra langt hold, denne gang med en chip, men forsøket går over og utenfor.

38. min: Harry Kane med nok en heading, men får ikke nok kraft bak hodestøtet. Enkelt for Lindegaard.

42. min: Joshua King får en brukbar sjanse, men nordmannen blåser ballen over tverrliggeren fra 10-12 meter.

43. min: Robbie Brady forsøker seg fra 18 meter, men skuddet går over.

45. min: Ryan Mason forsøker seg fra 30 meter, men treffer reklameskiltene øverst på tribunen.

PAUSE: Relativt jevnspilt førsteomgang på Moss Lane. Macheda sørget for en tidlig ledelse, og ingen av lagene har skapt det helt store etter dette.

ANDRE OMGANG:

46. min: Andreomgang er i gang. Ingen bytter hos noen av lagene.

46. min: Alexander Büttner redder et innlegg fra Andros Townsend har chippet et innlegg over Anders Lindegaard.

49. min: Bytte for Tottenham Milos Velikovic kommer inn for Grant Hall.

49. min: Straffe til United! Nick Powell blir felt inne i 16-meteren. Klønete av Tottenhams Adam Smith.

50. min: MÅL! 2-0 UNITED! Federico Macheda er iskald fra straffemerket. Sender Jordan Archer feil vei og triller ballen ned i høyre hjørne.

57. min: King slår inn foran mål, men Tottenhams forsvar får slått unna før ballen kommer til Kiko Macheda.

58. min: For noen redninger av Lindegaard! Først på en halvvolley fra fem meter, og deretter liggende på en heading fra to meter. Det andre forsøket vinkes av for offside i etterkant, men det tar ingenting bort fra kvaliteten på danskens redning. Helt utrolig!

60. min: Bytte for United. Jesse Lingard kommer inn for Robbie Brady. King går over på høyrevingen, mens Lingard tar venstrekanten.

65. min: Jonathan Obika forsøker seg med et brassespark, men Lindegaard er på pletten og fanger ballen.

65. min: Bytte United: Larnell Cole kommer inn for tomålsscorer Kiko Macheda. King går da opp på topp, mens Cole overtar plassen på høyrevingen.

71. min: Dobbeltbytte for Tottenham. Cristian Ceballos kommer inn for Andros Townsend, mens Kevin Stewart kommer inn for Steven Caulker.

74. min: Uniteds U 21-/reservelag har ikke tapt på hjemmebane i ligaspill siden 1-4-tapet mot Aston Villa 16. september 2010.

79. min: Straffe til Tottenham! Scott Wootton legger ned Harry Kane inne i 16-meteren. Litt klønete av Wootton, men også noe uheldig.

80. min: MÅL! 2-1 SPURS! Ryan Mason dundrer straffen utagbart i mål.

84. min: Uniteds siste bytte: Tom Thorpe kommer inn for Josh King.

SLUTT: Ingen sjanser de siste minuttene, og United-spillerne kan juble for sin andre seier på to kamper denne sesongen. Full pott!