Måltørken endelig over

Nesten to måneder var gått siden Danny Welbeck sist fant nettmaskene. Men så løsnet det mot Wolves.

Nesten ett minutt på overtid i første omgang dundret han Antonio Valencias presise innlegg forbi hjemmelagets keeper Wayne Hennessey, og sendte United til garderoben med 3-0-ledelse etter halvspilt kamp.Det gjorde godt for unggutten, som etterpå innrømmet overfor MUTV at han før kampen hadde gått og tenkt på at han trengte en scoring nå.

– Og heldigvis skjedde det, la han til.

– Men man kan heller ikke la slike saker få plass i tankene. Man må bare spille som vanlig. Så lenge laget fortsetter å vinne fotballkamper, er det det som teller.

– Korrekt utvisning

Nå måtte Wolves spille 50 minutter av kampen i undertall, takket være Ronald Zubar, som ble utvist fem minutter før pause. Wolves-spilleren hadde allerede pådratt seg gult for en stygg takling på Wayne Rooney, da han suste inn i Welbeck og ble belønnet med tidlig dusj.

Og Welbeck var ikke i tvil om at dommeren gjorde rett i å sende franskmannen av banen:

– Jeg synes ikke han burde ha gått så hardt inn som han gjorde helt der ute på sidelinjen. Jeg kunne jo ikke utrette noe som helst der jeg befant meg, men likevel stupte han inn. Det var uvørent av ham, mente Welbeck, og fant ingen grunn til å kritisere kamplederen for fatte den avgjørelsen han gjorde.

Borteformen – hva har skjedd?

Etter bare å ha vunnet fem bortekamper forrige sesong, var søndagens seier over Wolves lagets ellevte på 15 borteforsøk i inneværende sesong. Hva som er årsaken til denne totalomveltingen, måtte Welbeck innrømme at han ikke hadde no svar på:

– Jeg vet ikke, jeg aner virkelig ikke. Vi drar til bortekamper, spiller bra, strør pasninger rundt om og angriper. Vi er Manchester United og drar til bortekamper med ønske om å vinne hver eneste en av dem.