Målløs av banen

(Landskamper 8.-9. februar) Men Wayne Rooney var svært nære nettkjenning i seieren mot Danmark. Ellers hadde Uniteds landslagsrepresentanter lite å juble for.

Det er landslagsuke, og her er en oversikt over hvordan Uniteds landslagsspillere presterer med flagget på brystet. Alle kampene er treningskamper (kampen mellom Irland og Wales er kamper i Carling Nations Cup. Også Skottland og Nord-Irland er med i turneringen).

Onsdag:

Danmark – England 1-2

Danskene tok en tidlig ledelse mot Fabio Capellos gutter etter scoring av Daniel Agger, men England snudde og vant i Parken etter scoringer av Aston Villa-duoen Darren Bent og Ashley Young.

Wayne Rooney var eneste United-spiller i Englands landslagstropp, og angriperen fikk 45 minutter i Parken. Kraftpluggen var bare en dansk fot på streken unna nettkjenning, og hadde også noen fine involveringer. Anders Lindegaard så hele oppgjøret fra benken.

Frankrike – Brasil 1-0

Ex-Red Laurent Blanc – eller Larry White, som han ble kalt under tiden i England – ledet Frankrike til en sterk seier mot Brasil på Stade de France. Brasil måtte spille store deler av kampen i undertall, etter at Hernanes ble belønnet med rødt kort etter et overfall på matchvinner Karim Benzema.

Både Rafael og Anderson var i troppen, men måtte se hele oppgjøret fra benken. Anderson har åtte landskamper for Brasil, mens Rafael fortsatt venter på sin debut.

Argentina – Portugal 2-1

Nani spilte 60 minutter i Portugals ettmålstap mot Argentina. Sør-amerikanerne tok en tidlig ledelse ved Angel Di Maria, mens Cristiano Ronaldo utliknet. Avgjørelsen falt på overtid da Lionel Messi satte et straffespark i mål.

Kampen ble forøvrig spilt i Geneve, Sveits, hvilket betyr at Nani slapp lang reise i forkant av helgens oppgjør mot Manchester City.

Skottland – Nord-Irland 3-0

Corry Evans spilte hele kampen for Nord-Irland, men kunne ikke forhindre juling borte mot skottene. Landsmann Oliver Norwood fikk den siste halvtimen til sin andre landskamp i 3-0-nederlaget.

Mexico – Bosnia 2-0

Javier Hernandez har denne uken vært på langtur for å hjelpe Mexico mot Bosnia i Atlanta, Georgia i USA. Kampen ble spilt klokken to natt til torsdag, og Mexico trakk det lengste strået.

Hernandez bommet på straffe etter 49 minutter, men presset Bosnia-forsvarer Miralem Pjanic til å sette returen i eget mål. Edgar Pacheco fastsatte sluttresultatet til 2-0 sju minutter senere.

Tirsdag:

Irland – Wales 3-0

Irland, Nord-Irland, Wales og Skottland møtes denne våren i Carling Nations Cup, og første kamp i turneringen ble spilt igår da Irland tok imot Wales på Aviva Stadium i Dublin. Både John O’Shea og Darron Gibson var med fra start for Irland.

Lagene gikk til pause på 0-0, men kvarteret etter pause skulle Darron Gibson markere seg. Gibson spilte vegg med Glen Whelan før han hamret ballen i lengste kryss fra 25 meters hold – et fantastisk skudd fra 23-åringen! United-spillerens første landslagsmål var et faktum.

Også Damien Duff og Keith Fahey noterte seg for mål i andre omgang, og Irland vant til slutt komfortabelt 3-0. Både O’Shea og Gibson ble byttet ut med under ti minutter igjen av kampen.

Italia U 21 – England U 21 1-0

Federico Macheda senket England, noe du kan lese om HER.

England U 19 – Tyskland U 19 0-1

Ryan Tunnicliffe ble tatt ut av troppen på grunn av skade, men både Tom Thorpe og Will Keane startet for England U 19 i kampen mot Tyskland. Ingen av dem greide imidlertid å forhindre at Tyskland vant kampen 1-0 etter en scoring av Denis Thomalla rett før pause. Thorpe spilte hele kampen, mens Keane ble tatt av i pausen.

Det er også en rekke United-spillere som vanligvis er med i landslagstroppene til sine respektive land, som denne gangen, av forskjellige grunner, ikke er med. Serbia møter Israel på bortebane i kveld, men Nemanja Vidic har denne gangen valgt å være igjen i Manchester for å være klar til helgens kamp mot City. Verken Michael Carrick eller Patrice Evra er tatt med i henholdsvis Englands og Frankrikes tropp, mens Ji-sung Park (Sør-Korea) har gitt seg på landslaget etter Asian Cup i januar. Jonny Evans (Nord-Irland), Darren Fletcher (Skottland) og Rio Ferdinand (England) har meldt forfall grunnet skader.

Artikkelen vil bli oppdatert etter kveldens kamper er ferdigspilt.