– Jeg må tenke fremover

– Denne sesongen må jeg vise meg frem, sier Luke Shaw som snakker ut om de mange skadeproblemene.

Luke Shaw trener hardere enn noen gang og sier han gjør stadige fremskritt etter ankelskaden han pådro seg på tampen av fjorårssesongen.

Venstrebacken vegrer seg for å si når han regner med å være tilbake i førstelagsdisjusjonen, men sier fansens oppløftende meldinger er en inspirasjon.

– Håper det skjer snart

– Rehabiliteringen har gått bra og jeg trener hver eneste dag. Jeg har ikke en tidsplan, men jeg føler meg i stadig bedre form og jobber hardt. Forhåpentligvis blir det ikke lenge til, sier han til MUTV.

Luke Shaw har bare glimtvis fått vise sitt enorme potensiale i United-drakten etter overgangen fra Southampton sommeren 2014.

Etter en vanskelig førstesesong med mange småskader, så den unge venstrebacken ut til å være i kjempeform da han brakk beinet på to steder mot PSV i den første Champions League-kampen høsten 2015. 

Dermed var resten av sesongen spolert, men Shaw benyttet sommeren godt og da José Mourinho tok fatt på sin første sesong som United-manager, var Shaw en sentral brikke i laget.

NÆRMER SEG COMEBACK: Luke Shaw sier fansens oppløftense meldinger gir ham inspirasjon i treningsarbeidet. Venstrebacken håper det ikke er lenge til han er tilbake for fullt.

Unggutten startet de første fem ligakampene under José Mourinho, men fikk kraftig kritikk etter 1-3-tapet mot Watford og gradvis satte formsvikt og nye skader den lovende venstrebacken tilbake og ut av laget.

Mot slutten av fjorårssesongen ble Shaw skadet på ny da en ankelskade sørget for at han mistet sesonginnspurten, inkludert Europa League-finalen.

– Frustrerende

I sommer har Shaw nok en gang trent alternativt i forhold til resten av spillergruppen, og legger ikke skjul på at det har vært en frustrerende tid.

– Jeg ønsker ikke å være for negativ, men jeg synes jeg har vært uheldig med skader, men det tilhører fortiden nå. Jeg trenger å komme meg i form. Jeg har løpt på tredemøllen, løftet vekter og jobbet for å forsikre meg om at foten er sterk nå. Det føles stadig bedre, men jeg savner å være ute på banen når jeg ser laget spille kamp og jeg ønsker å være tilbake så snart som mulig og forbli frisk, sier Shaw til MUTV.

Sist sesong fikk Shaw kun ni ligakamper fra start, og akkurat nå er både Matteo Darmian og Daley Blind foran 22-åringen i køen, men venstrebacken sier det ikke skorter på motivasjonen.

NOK EN SMELL: Mye av United-karrieren har blitt ødelagt av skader for Luke Shaw. Nå håper unggutten at han kan komme tilbake for fullt å få en hel sesong i United-trøya.

– Denne sesongen må jeg vise meg frem og jeg føler meg i stadig bedre form. Jeg ønsker å vise alle at jeg har troen på meg selv og jeg vil vise manageren at han kan stole på meg, sier Shaw.

Viktig støtte fra Mourinho

Sist sesong ble Luke Shaw flere ganger kritisert av Manchester United-manager José Mourinho, men 22-åringen sier portugiserens oppfølging denne sommeren har vært fantastisk.

Han forklarer at Mourinho tar seg mye tid til å snakke jevnlig med de skadete spillerne. 

– Hver eneste dag når jeg og Ash (Ashley Young, red. anm) har fullført våre treningsøkter går vi over til resten av gruppen og ser hva de jobber med. Da kommer han bort og snakker med oss, spør hvordan det går og oppmuntrer oss. Han har vært glimrende med oss, sier Shaw.

22-åringen sier støtten fra lagkameratene også har vært uvurderlig viktig i en tøff tid.

– Også fansen motiverer meg. De sender meg mange lykkeønskninger på sosiale medier, og uten støtten fra medspillerne ville det vært vanskelig å komme tilbake. Vi hjelper hverandre gjennom vanskelige tider. De ønsker å se meg tilbake på banen like mye som det jeg gjør, forklarer Shaw.