Må snu en svak bortetrend

I alt ståket rundt ansettelsen av Ole Gunnar Solskjær, kan det være lett å glemme at det skal spilles en fotballkamp på lørdag kveld.

Men det skal det altså, og det på Cardiff City Stadium i Wales. Der venter et hjemmelag som ironisk nok ble ledet av nettopp Solskjær sist de møtte Manchester United.

Det skjedde på Old Trafford den 28. januar 2014, i en kamp hvor Robin van Persie og Ashley Young sørget for målene i det som ebbet ut med 2-0-seier til hjemmelaget.

Dette var samtidig Uniteds syvende strake kamp uten nederlag mot waliserne, som ikke har vunnet et eneste møte siden 3-0-seieren i november 1960.

Her må det selvsagt skytes inn at klubbene, i løpet av de 58 årene som har passert siden den gang, kun har møttes syv ganger. Fem av disse har endt med United-seier, mens to har endt uavgjort.

2-2 sist

Uavgjort ble det også sist de to klubbene møttes i Wales. Det skjedde seks uker før Solskjær ble hentet fra Molde første gang, da for å jobbe under Cardiffs eksentriske eier, malaysieren Vincent Tan. Den gang endte det 2-2, etter en sur Cardiff-utlikning på overtid.

I alt har United og Cardiff møttes 28 ganger i ligasammenheng, første gang på Old Trafford i april 1922. Av disse har United vunnet halvparten og Cardiff seks, mens åtte altså har endt med poengdeling.

Forrige møte med Cardiff i Wales endte 2-2. Her header Bo-Kyung [midt i bildet] inn kampens siste mål på overtid.

Mål: 54-39

Mens United har funnet veien til Cardiffs nettmasker i alt 54 ganger, har det rent inn 39 motsatt vei. Det betyr igjen et målsnitt i disse kampene på 3,3.


Cardiff med god hjemmeform

En sak vi bør være klar over foran helgens kamp, er at Cardiff, til tross for bare å ha sanket 14 poeng på 17 ligarunder, nå er inne i en stim som har gitt dem trepoengere i fire av lagets fem siste hjemmekamper.

United med svak borteform

Samtidig er det verdt å merke seg at United bare har tatt ett poeng på de tre siste bortekampene i Premier League [2-2 mot Southampton].
Enda verre er det kanskje at laget har tapt sine tre siste bortekamper mot nyopprykkede lag. Det er like mange som i de 36 forutgående møtene med Premier League-nykommere [V27, U6, T3].

Lekker bakover

Med 29 baklengs på 17 ligarunder, har United sluppet inn flere mål enn i hele fjorårssesongen [28]. Kun to ganger har laget sluppet unna baklengs i Premier League [mot Burnley og Crystal Palace]. Kun Fulham har en svakere statistikk [0].

United klarte en sjelden «clean sheet» da Crystal Palace var på Old Trafford i november. Kampen endte 0-0.

Svakeste poengfangst på 28 år

Med 26 poeng på 17 ligarunder, er sesongen så langt Uniteds svakeste i Premier League-æraen. Vi må helt tilbake til 1990/91, da poengfangsten var 25 på samme stadium for å finne noe lignende. [Egentlig ble det kapret 26 poeng også den gang, men United ble trukket ett poeng i kjølvannet av spillerbråk i kampen mot Arsenal. Londonerne ble trukket to poeng for sin medvirkning.

Warnock-statistikken: 0-1-6

Ellers kan det nevnes at Cardiff-manager Neil Warnock har forsøkt seg syv ganger med fem forskjellige klubber mot United, uten å vinne. Han fikk med seg en uavgjort med Notts County i 1991/92, men har ellers mislyktes med Bury [FA-cupen], Sheffield United, QPR og Crystal Palace.

P.S.: Lørdagens kamp starter klokken 18.30 og vises på TV 2 Sport Premium (N), Viasat Sport Premium (SE) og 6’eren (DK)